07:37 30.04.2022

ЄБРР візьме 50% ризиків за новими договорами "ОТП Лізинг" в агрокомплексі на EUR19,5 млн

2 хв читати
ЄБРР візьме 50% ризиків за новими договорами "ОТП Лізинг" в агрокомплексі на EUR19,5 млн

Європейський банк реконструкції та розвитку візьме на себе 50% ризиків за новими договорами лізингу для гарантування продовольчої безпеки на загальну суму EUR19,5 млн лізингової компанії ТОВ "ОТП Лізинг", провідної на українському ринку.

"Кошти надаються у надзвичайних обставинах війни, що триває в Україні, виступають як значний інструмент зниження ризиків, що дозволяє фінансувати критично важливі галузі, пов'язані з сільським господарством", – йдеться у повідомленні банку на його сайті ввечері в п'ятницю.

Уточнюється, що цей проект рада директорів банку схвалила 22 квітня.

ЄБРР зазначає, що програма підтримає продовольчу безпеку в Україні за рахунок розширення кредитних можливостей банків та надання необхідного доступу до фінансування українським приватним компаніям, які працюють у найважливіших галузях, пов'язаних із агропромисловим комплексом: сільське господарство, переробка продуктів харчування та сільськогосподарської продукції, транспортування та імпорт.

ТОВ "ОТП Лізинг" входить до складу європейської фінансової групи OTP Group. Компанія заснована у червні 2008 року як дочірнє підприємство ОТП Банку. Наразі у компанії 2000 клієнтів та 170 працівників. Як зазначає ЄБРР, "ОТП Лізинг" посідала близько 39% українського ринку за обсягом лізингового портфеля ($505 млн) на кінець 2021 року. Компанія надає послуги фінансового лізингу та управління автопарком корпоративним клієнтам та клієнтам ММСБ у всій країні.

Гендиректор "ОТП Лізинг" Андрій Павлушин 6 квітня повідомив, що після 41 денної перерви "ОТП-Лізинг" знову почав фінансувати перевірених агроклієнтів середнього та малого бізнесу, "тих клієнтів, які вчасно сплатили інвойси за березень". Пізніше, менш ніж через два тижні він зазначив, що компанія з початку війни придбала аграрної техніки вже на 100 млн грн і має намір збільшити обсяги закупівлі до 1 млрд грн ще цієї весни.

Виторг компанії за 9 місяців 2021 року скоротився на 44,2% – до 99,71 млн грн, тоді як чистий прибуток зріс майже вдвічі – на 95,7%, до 463,3 млн грн, а активи збільшилися на 31,5% - до 15,11 млрд грн, зокрема довгострокова дебіторська заборгованість - на 29,2%, до 14 млрд грн.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА