18:58 03.05.2022

Кабмін запускає сайт для збору коштів на підтримку України в рамках глобального проєкту United24 - Шмигаль

2 хв читати
Кабмін запускає сайт для збору коштів на підтримку України в рамках глобального проєкту United24 - Шмигаль

Кабінет Міністрів запускає сайт для збору коштів на підтримку України в рамках глобального проєкту United24, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Вже зараз ми формуємо візію для нової України. Тому для нашого уряду так важливо вже зараз сформувати план відновлення й трансформації нашої держави", - сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.

За словами прем'єра, план відновлення матиме два виміри: регіональний та параметричний.

Зокрема, регіональний - це коли країни-партнери або міста-побратими чи корпорації допомагають у відновленні конкретного українського міста чи регіону. Параметричний підхід - це програма Національної ради з відновлення, яка напрацьовує параметри відновлення й трансформації кожного сектора економіки.

"Це нові підходи та нові політики. Сучасні та європейські. Ціль - не просто відбудувати зруйновану, а побудувати сучасну європейську, цивілізовану, розвинену державу. Щоб процес був системним і прозорішим, уряд запускає сайт u24.gov.ua. Це платформа для збору коштів на підтримку України у рамках глобального проєкту United24", - додав Шмигаль.

Він зазначив, що кожна людина у світі на цій платформі може зробити пожертвування.

"Створення платформи необхідно також, щоб продемонструвати максимальну прозорість та відкритість використання зібраних коштів: куди та кому вони прямують. Національний банк звітуватиме щодня про збирання коштів. Усі міністерства представлятимуть громадськості свої звіти про те, на що було спрямовано кошти. Компанія "Делойт" в Україні, яка є частиною міжнародної мережі Deloitte, перевірятиме звітність міністерств та гарантуватиме прозорість роботи платформи", - наголосив прем'єр.

Шмигаль повідомив, що, ймовірно, кошти будуть розподілені за трьома основними напрямами: перше - це оборона та розмінування; друге - це гуманітарна та медична допомога, а також допомога дітям; третє - це відновлення України, відновлення об'єктів критичної інфраструктури, доріг, мостів, шкіл та лікарень, відновлення електро-, водопостачання та зв'язку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА