12:08 04.05.2022

"Метінвест" консервує Авдіївський КХЗ після обстрілу росіянами, готовий евакуювати працівників із родинами

2 хв читати
"Метінвест" консервує Авдіївський КХЗ після обстрілу росіянами, готовий евакуювати працівників із родинами

Гірничо-металургійна група "Метінвест" з метою збереження життів та здоров'я своїх співробітників та їхньої безпеки під час ворожих обстрілів здійснює процес консервації Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ), що входить до групи.

Згідно з пресрелізом у середу, компанія мінімізувала кількість персоналу, який працює на промислових майданчиках заводу.

"Усі, хто може виконувати роботу дистанційно, були переведені на віддалений режим ще на початку березня. Однак продовжують працювати фахівці, які забезпечують зберігання промислових потужностей АКХЗ у період воєнних дій. Більшість із них, на жаль, опинилися 3 травня під ворожим обстрілом після робочої зміни. Атака окупантів була швидка та прицільна. Спеціалісти підприємства навіть не встигли повернутися до бомбосховищ заводу, які сьогодні стали укриттям для співробітників та жителів Авдіївки", - констатується в інформації компанії.

Водночас зазначається, що нині на заводі діють сім укриттів, здатних розмістити 2,5 тисячі людей. Укриття забезпечені генераторами, медикаментами, питною водою та продуктами харчування в обсязі, достатньому для тривалого перебування.

Крім того, наголошується, що адміністрація АКХЗ системно проводить для працівників інформаційно-роз'яснювальну роботу. Нагадує про своєчасне реагування на небезпеку та правила, які допоможуть зберегти життя, зокрема користуватися укриттям на території підприємства або міста в період обстрілів.

"Незважаючи на складну логістику та ворожі обстріли, група "Метінвест" готова вивозити всіх співробітників та членів їхніх родин, які бажають залишити небезпечне місце", - зазначено в пресрелізі.

Масштабний обстріл Авдіївки триває кілька тижнів. У місті немає води, періодично через бойові дії зникає світло та газ.

Як повідомлялося, внаслідок прямого влучення в пасажирський транспорт 10 співробітників заводу загинули, близько 20 – отримали тяжкі поранення. Наразі пораненим надають усю необхідну допомогу в Авдіївській міській лікарні.

Група "Метінвест" засуджує дії окупантів та наголошує, що обстріл стався після закінчення зміни, коли мирні жителі міста збиралися на зупинці, щоб їхати додому.

"Це цинічно сплановані дії та скоригований прицільний обстріл цивільних, у яких є сім'ї, діти, котрі не здали своє місто у 2014 році і продовжують разом із захисниками підтримувати Україну", - констатувалося раніше в заяві компанії.

Водночас наголошувалося, що обстріл мирних міст, підприємств та звичайних жителів – це геноцид українців з боку РФ. Увесь світ бачить це в багатьох українських містах, зокрема у Маріуполі, де з 24 лютого точаться запеклі бої, нищиться інфраструктура, гинуть жінки, люди похилого віку та діти.

АКХЗ – найбільший коксохімічний завод Європи, основний виробник коксу в Україні.

АКХЗ входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) (71,24%) та група компаній "Смарт-Холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА