17:27 05.05.2022

Розпочалася підготовка пропозицій до комплексного Плану відновлення України – Офіс реформ

2 хв читати
Розпочалася підготовка пропозицій до комплексного Плану відновлення України – Офіс реформ

Офіс реформ Кабінету Міністрів заявляє про початок підготовки пропозицій до комплексного Плану відновлення України.

"5 травня стартували перші засідання робочих груп, створених при Національній раді з відновлення України від наслідків війни. Основним завданням груп найближчими тижнями буде аналіз поточної ситуації та розробка пропозицій до Плану відновлення та розвитку України в межах United24", - йдеться в повідомленні пресслужби Офісу реформ.

Наголошується, що для розробки Плану відновлення було створено консультативно-дорадчий орган – Національну раду з відновлення України від наслідків війни.

До складу робочих груп при Нацраді увійшли народні депутати, представники уряду, Офісу президента, центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, бізнесу, неурядових та міжнародних організацій, українські та міжнародні експерти.

Згідно з повідомленням, головною метою плану є не просто відновлення знищених чи зруйнованих об'єктів, а кардинальна трансформація держави в нову європейську країну на засадах зеленої економіки.

Зокрема, План відновлення матиме два виміри: параметричний і регіональний.

"Нацрада на основі пропозицій робочих груп визначить параметри відбудови та модернізації кожного сектору економіки. Країни-партнери, міста-побратими або корпорації можуть допомагати у відновленні конкретного українського міста чи регіону", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що комплексний План відновлення фінансуватиметься зі спеціального фонду, який буде акумулювати та перерозподіляти кошти.

Сам фонд наповнюватиметься з таких джерел: допомога держав-партнерів, міжнародних фінансових організацій, міжнародних гуманітарних організацій та благодійних фондів; заморожені, конфісковані активи РФ; внески великих міжнародних корпорацій; внески приватних осіб.

Одним із елементів фонду стане фандрейзингова онлайн-платформа United24.

Як повідомлялося, 5 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про запуск глобальної ініціативи United24.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА