19:11 05.05.2022

Німеччина прискорено готує кредит у EUR150 млн для України та додатково виділить EUR125 млн на гумдопомогу й EUR140 млн на розвиток

2 хв читати
Німеччина прискорено готує кредит у EUR150 млн для України та додатково виділить EUR125 млн на гумдопомогу й EUR140 млн на розвиток

Німеччина, яка нещодавно виділила Україні кредит EUR150 млн, прискорено готує ще один такий кредит, повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц на Міжнародній донорській конференції високого рівня для України у Варшаві в четвер.

"Ми забезпечимо таку необхідну ліквідність у бюджет України. Нещодавно було виділено спеціальний кредит розміром EUR150 млн. Ще один кредит розміром EUR150 млн готується у прискореному порядку", - сказав він.

Шольц додав, що в рамках двостороннього співробітництва з метою розвитку Німеччина вже надала Україні EUR122 млн для усунення економічних та соціальних наслідків війни. "І ми маємо намір надати ще EUR140 млн на фінансування розвитку", – наголосив канцлер.

За його словами, Німеччина також зобов'язується додатково виділити EUR125 млн на гуманітарну допомогу та дії, спрямовані на підвищення стійкості України до російської агресії.

"Сьогодні 71-й день війни в Україні. І з кожним днем, що минув відтоді, як Росія напала на Україну, з кожним звірством, скоєним російськими солдатами, наша рішучість і єдність лише міцнішають. Ми сповнені рішучості: Путін не повинен виграти цю війну. І він її не виграє", – наголосив Шольц у своєму виступі.

Він зазначив, що запорукою цього є спільні дії: у запровадженні санкцій проти Росії, у зміцненні оборони та в солідарності з українським народом.

Канцлер також нагадав, що Німеччина вже багато років є другим найбільшим донором фінансової підтримки України.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, один з організаторів донорської конференції, повідомив, що на ній вдалося зібрати $6,5 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА