19:53 05.05.2022

Підприємці на порталі "Дія" можуть оформити 6,5 тис. грн компенсації за кожного працевлаштованого переселенця

1 хв читати
Підприємці на порталі "Дія" можуть оформити 6,5 тис. грн компенсації за кожного працевлаштованого переселенця

Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі "Дія" нову послугу, в рамках якої підприємці можуть отримати 6,5 тис. грн за кожного працевлаштованого переселенця, повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Багато хто залишився без роботи і вдома, і вимушено переїхав до інших областей України. Тепер, коли наймаєте на роботу українця, який отримав довідку ВПО (внутрішньо переміщеної особи - ІФ), ви можете отримати грошову компенсацію 6,5 тис. грн за перший і другий місяць роботи людини", - написав він у своєму Телеграм-каналі у четвер.

За словами Федорова, щоб отримати компенсацію, необхідно заповнити заявку на порталі "Дія" і підписати за допомогою КЕП. Заявку буде надіслано до Державного центру зайнятості.

Критерії, за якими нараховуватиметься компенсація підприємцю: працевлаштування ВПО після 24 лютого, за умови, що переселенець отримав довідку теж після 24 лютого, виплата зарплати ВПО не менша за мінімальну, сплата єдиного внеску на загальнообов'язкове соціальне страхування, подано податкову звітність за четвертий квартал 2021 року.

Послуга розроблена за підтримки проекту USAID/UK aid "Прозорість і підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА