17:30 06.05.2022

Президент України підписав закон про спрощення реєстрації безробітних та додаткові стимули роботодавцям під час працевлаштування переселенців

2 хв читати
Президент України підписав закон про спрощення реєстрації безробітних та додаткові стимули роботодавцям під час працевлаштування переселенців

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №2220-ІХ про спрощення реєстрації безробітних та додаткові стимули роботодавцям під час працевлаштування внутрішніх переселенців, повідомило Міністерство економіки.

Відповідно до закону, внутрішнім переселенцям та особам на територіях активних бойових дій надається статус "безробітний" з першого дня реєстрації у центрі зайнятості. Їм призначається допомога з безробіття.

Водночас закон дозволяє не відвідувати центр зайнятості для підтвердження статусу особисто – стати на облік можна, скориставшись телефоном, месенджером, електронною поштою або іншими засобами зв'язку.

"Люди, які не мали можливості припинити трудові відносини та забрати свою трудову книжку, також можуть зареєструватися як безробітні за заявою. Держслужба зайнятості повідомить про це роботодавця, Пенсійний фонд та Податкову службу, а дані про трудовий стаж отримує у державних реєстрах", – зазначило міністерство.

Крім цього, передбачаються додаткові економічні стимули для роботодавців, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб, а також фінансова допомога від держави для переселенців, які хочуть відкрити власний бізнес.

Закон також удосконалює програму надання допомоги з часткового безробіття, яка пошириться на малі підприємства та фізичних осіб-підприємців у разі втрати працівниками частини зарплати через зупинення чи скорочення виробництва (виконання робіт, надання послуг).

Для роботодавців спрощується можливість отримати чи продовжити дію дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства. Документи можна надсилати до Держслужби зайнятості будь-яким зручним способом. Виняток – громадяни Росії та Білорусі: для них потрібне погодження СБУ.

Джерело: https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=96219511-20de-4b92-8df1-6d4c385e79f5&title=PrezidentUkrainiPidpisavZakonProSproschenniaProtsedurNadanniaDo

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

Дефіциту електроенергії немає, "Укренерго" довелося обмежувати ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА