12:19 18.05.2022

ДТЕК повністю відновив енергопостачання Київської області

2 хв читати
ДТЕК повністю відновив енергопостачання Київської області

Компанія "ДТЕК" повністю відновила енергопостачання споживачів Київської області після закінчення бойових дій та її деокупації, повідомив голова "ДТЕК Київські регіональні електромережі" Віталій Шайда.

"18 травня можна сміливо вважати днем повернення світла до Київської області", - сказав він під час урочистого підключення останньої відновленої підстанції "ДТЕК Київські регіональні електромережі" в Ірпені в середу.

За словами Шайди, через бойові дії були позбавлені енергопостачання 600 населених пунктів, або 260 тис. домогосподарств області, пошкоджено понад 10 тис. км ліній електропередач, які зусиллями енергетиків ДТЕК відновлено лише за півтора місяця після вигнання військ РФ з області.

Водночас Шайда зазначив, що компанія має ще багато роботи з відновлення резервного електропостачання.

"У нас пошкоджено п'ять трансформаторних підстанцій, там фактично залишилося по одному цілому трансформатору, а щоб виготовити такий трансформатор, необхідно як мінімум півроку. Ми сподіваємося, що до кінця цього - на початку 2023 року ми відновимо все резервне електроживлення", - сказав він у коментарі "Енергореформі".

Також, за його словами, залишаються пошкодженими близько 600 км ліній електропередач, які компанія планує відновити вже до осені.

Водночас Шайда зазначив, що в Київській області залишаються непідключеними споживачі, які отримують е/е з абонентських мереж, які не належать до ДТЕК і які компанія не має права ремонтувати.

"Ми звернулися до мерів, голів ОТГ, щоб вони спілкувалися з власниками цих мереж, щоб вони почали їх відновлювати. Як тільки вони відновлять обладнання та мережі, ми одразу їх підключимо за їхньою заявкою", - запевнив голова "ДТЕК Київські регіональні електромережі".

Він також зазначив, що без світла поки що можуть залишатися будинки з пошкодженими внаслідок обстрілів внутрішньобудинковими мережами, які мають відремонтувати їхні власники, щоб бути підключеними до мережі ДТЕК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА