19:43 18.05.2022

Найбільше пропозицій орендних квартир у Київській області, середні ціни в травні знизилися на 22% - OLX

2 хв читати
Найбільше пропозицій орендних квартир у Київській області, середні ціни в травні знизилися на 22% - OLX

Київська область лідирує за кількістю пропозицій орендних квартир в Україні, середня вартість оренди знизилася на 22% порівняно з довоєнним часом і становить 9 тис. грн/міс., випливає з аналітики порталу "OLX Нерухомість".

Так, кількість пропозицій орендних квартир у Київській області на травень 2022 року зросла вдвічі порівняно з лютим і становить понад 41 тис.

За даними OLX, у Києві ціни на оренду однокімнатних квартир знизилися на 20% (до 7,9 тис. грн), двокімнатних - на 43% (до 11,2 тис. грн), трикімнатних - на 49% (до 16,4 тис. грн).

Кількість вільних квартир із початку війни зросла також у Дніпропетровській області - на 11%, при цьому ціни зросли на 45% - до 7,3 тис. грн/міс.

При цьому у низці областей України кількість пропозицій квартир для оренди скоротилася, а ціни значно зросли. За даними порталу, у Львівській області кількість пропозицій у травні скоротилася на 6%, а середні ціни зросли на 73% - до 12,9 тис. грн/міс. На Івано-Франківщині кількість оголошень скоротилася на 38%, середні ціни зросли на 42%, до 7,8 тис. грн/міс. У Хмельницькій області оголошень поменшало на 77% порівняно з довоєнним часом, ціни збільшилися у 2,7 раза - до 8,5 тис. грн.

Зросли ціни на оренду квартир і в Полтавській області - порівняно з лютим середні ціни збільшились на 75%, до 6,9 тис. грн, кількість пропозицій при цьому скоротилася більше ніж удвічі. Також у Черкаській області ціни на оренду зросли на 47%, до 6,1 тис. грн, а кількість оголошень скоротилася на 44% порівняно з довоєнним лютим.

За даними OLX, 49% власників квартир готові надати знижки на оренду квартир, із них на компроміс у 20-40% готові близько половини. Ще понад третина орендодавців готові обговорювати умови оренди індивідуально, 10% - дозволять жити у квартирі більшій кількості людей, із маленькими дітьми або домашніми тваринами.

Крім того, близько 10% орендодавців вирішили віддавати гроші за оренду на благодійність, підтримку армії та гуманітарну допомогу. Близько 8% респондентів надали свою нерухомість для безкоштовного проживання біженцям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА