16:01 23.05.2022

Ціни на оренду житла найбільше зросли на Закарпатті, знизилися на Одещині - ЛУН

2 хв читати
Ціни на оренду житла найбільше зросли на Закарпатті, знизилися на Одещині - ЛУН

Найбільше зростання цін на оренду житла у травні 2022 року зафіксовано у Закарпатській області - на 225% порівняно з жовтнем 2021 року, при цьому на Одещині спостерігається падіння цін на 21%, випливає з дослідження порталу "ЛУН" на основі даних Flatfy.

"Найбільше підскочили ціни в доларах за квадратний метр на оренду житла в західних областях України. Лідером зростання стала Закарпатська область - "плюс" 225% порівняно з довоєнним часом. Далі йдуть Чернівецька (+156%) та Івано-Франківська (+128%) області. П'ятірку замикають Львівська область (+96%) та Черкаська (+88%)", - зазначено у пресрелізі.

Зростання цін спостерігається також в окремих центральних та східних областях. Так, у Запорізькій області ціни на оренду зросли на 41%, у Дніпропетровській - на 34%.

Водночас у низці регіонів зафіксовано зниження цін у травні: в Одеській - на 21%, Київській - на 11%, Херсонській - на 8%, Миколаївській - на 5%.

Разом із подорожчанням оренди значно зріс попит на ці об'єкти у Тернопільській (на 373%), Закарпатській (на 316%), Хмельницькій (на 280%) та Черкаській (на 196%) областях. Майже вдвічі скоротився попит в Одеській, Миколаївській, Харківській, Сумській, Чернігівській, Херсонській та Житомирській областях.

За даними ЛУН, кількість пропозицій житла під оренду знизилася на 83-86% у Миколаївській, Черкаській, Рівненській, Тернопільській областях, на 72-79% - у Закарпатській, Івано-Франківській, Волинській, Хмельницькій, Кіровоградській.

Також на 90% поменшало оголошень у Херсонській області, хоча, незважаючи на тимчасову окупацію, пропозиції є, зазначає портал.

Збільшилась кількість оголошень із пропозиціями оренди житла у Чернігівській області (на 20%) та Одеській (на 7%).

ЛУН зазначає, що дані недоступні у Луганській, Донецькій областях та Автономній Республіці Крим. Показники травня 2022 року порівнювалися із даними за жовтень 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА