17:49 24.05.2022

Україна готується підписати з ЄС "митний безвіз" та Угоду про лібералізацію автомобільних вантажних перевезень - Шмигаль

2 хв читати
Україна готується підписати з ЄС "митний безвіз" та Угоду про лібералізацію автомобільних вантажних перевезень - Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що Україна планує найближчим часом підписати "митний безвіз" та готується укласти Угоду з Європейським Союзом про лібералізацію автомобільних вантажних перевезень.

"Ми плануємо найближчим часом підписати "митний безвіз". Тобто приєднатися до Конвенції про процедуру спільного транзиту. Цей документ є основою для переміщення товарів між країнами-членами ЄС. Ми вже використовуємо відповідну комп'ютеризовану систему NCTS і технічно готові приєднатися до відповідної Конвенції", - сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.

За його словами, таке приєднання дасть змогу значно прискорити проходження митниці і потік товарів, що покращить якість митниці та дасть нові можливості для українського бізнесу.

"До того ж ми готуємось укласти Угоду з ЄС щодо лібералізації автомобільних вантажних перевезень. Європейська комісія вже рекомендувала країнам-членам лібералізувати такі перевезення з України. Робота в цьому напрямі триває активними темпами, адже в умовах блокування наших портів нам потрібно максимально збільшувати можливості західного кордону", - заявив прем'єр.

Він також розповів, що Україна активізувала відкриття нових пунктів пропуску.

"Уже найближчим часом буде відкрито два таких пункти на західному кордоні. Амбітний план – перед Мінінфраструктурою, Держприкордонслужбою та Митницею стоїть завдання у найближчі півроку створити пункти пропуску там, де вже підведено автомобільні дороги, або там, де можна оперативно такі дороги підвести", - зазначив він.

Окрім того, за його словами, Україна розпочне етапне будівництво європейської колії, щоб з'єднати українську залізницю із європейською.

"Спочатку це буде сполучення великих вузлів і великих міст, а потім поступове розширення всією країною", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА