12:36 25.05.2022

Глобальна продовольча криза змусить світ переоцінити значення війни в Україні

2 хв читати
Глобальна продовольча криза змусить світ переоцінити значення війни в Україні

Розростання продовольчої кризи у світі через збройну агресію Росії проти України змусить змінити думку більшості країн про те, що це європейська війна і європейська проблема, й оцінювати її як глобальну катастрофу, вважає головна редакторка журналу The Economist Занні Мінтон Беддос.

"Продовольча криза стане поштовхом – відкриє очі всьому світові. Ми поступово розуміємо величезні масштаби катастрофи", – сказала вона в середу на організованому Фондом Пінчука Українському сніданку в Давосі, де відбувається Всесвітній економічний форум.

Беддос зазначила, що 2022 рік стане найскладнішим роком у плані забезпечення продовольством – і не через неврожай, а через проблеми з його доставкою, створені Росією.

Вона додала, що час є критичним, оскільки наближається новий урожай, і сховища переповнені.

"Україна годує зараз 400 млн людей у світі. Має бути якийсь шлях залучити весь світ, який поки що сидів осторонь і думав, що там відбувається в Україні. Крім Європи та Трансатлантичної коаліції, (інші країни) не тиснули на Росію, щоб вона розблокувала порти", – наголосила головна редакторка журналу The Economist.

На її думку, якщо світова спільнота не знайде такого шляху, то тоді не лише сотні мільйонів жителів планети стикнуться з проблемою голоду, це стане і насмішкою із самої світової спільноти.

"Криза показала, що світовий порядок, який існував, не може нічого досягти. Якщо будуть лише переговори й нічого не зміниться, то ми нічого не варті. Тому треба рухатися, і рухатися швидко", - заявила Беддос.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА