19:10 26.05.2022

Нафта різко дорожчає, Brent перевищила $117 за барель

2 хв читати
Нафта різко дорожчає, Brent перевищила $117 за барель

Нафтові котирування прискорили зростання ввечері в четвер, причому котирування сорту Brent оновили максимуми з початку березня на побоюваннях щодо дефіциту палива на світовому ринку.

Липневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 18:28 кск подорожчали на $3,27 (2,87%) - до $117,3 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на липень на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) підвищилася на цей час на $3,75 (3,4%) - до $114,08 за барель.

Як повідомило Міненерго США в середу, комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 20 травня, зменшилися приблизно на 1 млн барелів, тоді як експерти в середньому очікували їхнього зниження на 2,13 млн барелів.

Товарні запаси бензину знизилися на 482 тис. барелів, дистилятів - збільшилися на 1,66 млн барелів. Очікувалося зменшення запасів бензину на 2,13 млн барелів і підвищення запасів дистилятів на 1 млн барелів.

"Американські водії вже платять більше на заправках, і майбутній літній автосезон може посилити нинішній тренд. Запаси зазвичай скорочуються за літні місяці, а резерви бензину в Штатах уже на 8% нижчі від сезонної норми", - сказав аналітик Third Bridge Пітер Макнеллі.

"Нафтопереробні підприємства почали реагувати на скорочення запасів нафтопродуктів на ринку. Завантаженість потужностей збільшилася на 1,4 відсоткового пункту та досягла 93,2%, що є максимальним показником з кінця 2019 року", - додали аналітики ING.

Додаткові побоювання за баланс попиту та пропозиції палива на глобальному ринку викликають подальші спроби країн Європейського Союзу запровадити заборону на постачання нафти з Росії у відповідь на її військову агресію в Україні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА