15:07 31.05.2022

Викрито схему виведення коштів "Крюківського вагонобудівного заводу" на рахунки російських підприємств - прокуратура

2 хв читати
Викрито схему виведення коштів "Крюківського вагонобудівного заводу" на рахунки російських підприємств - прокуратура

"Крюківський вагонобудівний завод" закуповував деталі для будівництва вагонів у підприємств із РФ за завищеними цінами за наявності аналогів українського виробництва нижчої вартості, повідомляє прокуратура Києва.

"Київська міська прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому стосовно службових осіб ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" за фактом заволодіння грошовими коштами підприємства шляхом зловживання службовим становищем та фінансування насильницького захоплення державної влади, зміни меж державного кордону України (ч. 5. ст. 191, ч. 4 ст. 110-2 КК України)", - йдеться у повідомленні прокуратури міста у телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією прокуратури, під час досудового розслідування встановлено, що за сприяння громадянина Росії, якому належить 25% акцій підприємства, завод систематично здійснював закупівлю деталей для будівництва вагонів у підприємств із РФ за завищеними цінами за наявності аналогів українського виробництва нижчої вартості.

"Правоохоронці провели санкціоновані обшуки на території заводу, під час яких виявлено та вилучено документи, що підтверджують протиправні дії, вчинені громадянином РФ", - наголошується в повідомленні.

У прокуратурі Києва інформують: "За клопотанням прокуратури корпоративні права ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" заарештовано і вирішується питання передачі їх в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів".

КВБЗ виробляє пасажирські та вантажні вагони, регіональні дизель-поїзди, швидкісні міжрегіональні поїзди локомотивної тяги, запасні частини та візки для вантажних вагонів.

За даними проміжного звіту на сайті підприємства, станом на 30 вересня 2021 року 25% акцій ПАТ володіє австрійська OW Capital Management GmbH (підконтрольна голові ради директорів російського "Заводу металоконструкцій" Станіславу Гамзалову - ІФ).

Серед акціонерів також естонські AS Skinest Finants та Osauhing Delantina (по 25% акцій кожна) та зареєстрована в Англії Transbuilding Services Limited (20%).

Бенефіціарами (контролерами) товариства, які володіють 90% акцій підприємства, у звіті зазначені голова наглядової ради та президент ПАТ "КВБЗ" Володимир Приходько та Гамзалов.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА