12:19 03.06.2022

За 100 днів з моменту активізації російської військової агресії окупанти знищили 24 тис. км доріг і 300 мостів - "Укравтодор"

2 хв читати

З 24 лютого 2022 року російські війська зруйнували в Україні 24 тис. км доріг і три сотні мостів, повідомило Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор").

"Ворог не припиняє нищити нашу інфраструктуру, але країна продовжує жити та відбудовуватися в умовах війни. Ми поставили на паузу всі масштабні проєкти "Великого будівництва", натомість працюємо на критично важливих маршрутах та "дорогах життя". На деокупованих територіях, станом на сьогодні забезпечили проїзд 39 тимчасовими переправами на дорогах до Києва, Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Чернігова, Харкова, Сум, Миколаєва", - зазначає "Укравтодор" у фейсбуці.

За його даними, також відкрито рух "Варшавською трасою" з Києва до Ковеля, де під час війни було знищено три мости; відкрито рух для вантажівок трасою М-06 Київ - Чоп; готовою ділянкою траси Н-31 у Дніпропетровській області – майже 30 км автодороги за маршрутом Полтава – Київ.

"Забезпечення сталого транспортного сполучення на маршрутах, через які проходять основні обсяги товарів та гуманітарних вантажів – пріоритет у роботі "Укравтодору" під час війни", - наголошують в агентстві.

Як повідомлялося, загальна сума прямих збитків економіці України від пошкодження та руйнування житлових і нежитлових будівель та інфраструктури станом на 25 травня перевищувала $105,5 млрд, або понад 3,1 трлн грн. За останній тиждень прямі втрати економіки зросли більше ніж на $8 млрд, випливає з дослідження в рамках проекту "Росія заплатить" аналітичного підрозділу KSE Institute Київської школи економіки (КШЕ).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА