15:52 03.06.2022

"Нафтогаз" із 1 червня до 31 липня постачатиме газ виробникам тепла по 7,42 грн за 1 куб. м

2 хв читати
"Нафтогаз" із 1 червня до 31 липня постачатиме газ виробникам тепла по 7,42 грн за 1 куб. м

ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" постачатиме природний газ виробникам тепла з 1 червня до 31 липня 2022 року за ціною 7,42 грн (з урахуванням ПДВ) за куб. м в обсягах, необхідних для гарячого водопостачання, повідомляється у пресрелізі компанії у п'ятницю.

Як пояснили в "Нафтогазі", до списку виробників тепла увійдуть не лише великі підприємства, а також ОСББ та ЖБК, які керують багатоквартирними будинками та мають власні котельні.

"Щоб отримати пільгову ціну на купівлю газу, необхідно укласти новий договір із "Нафтогаз Трейдинг" про постачання природного газу на 2021-2024 роки. Також до ціни 7,42 грн додається тариф на послуги з транспортування природного газу та коефіцієнт, що застосовується під час замовлення потужності на добу вперед", - пояснили у "Нафтогазі".

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України постановою №637 від 31 травня поклав на "Нафтогаз Трейдинг" спецзобов'язання щодо забезпечення реалізації природного газу виробникам теплової енергії, а на НАК "Нафтогаз України" - щодо забезпечення "Нафтогаз Трейдингу" відповідним ресурсом природного газу.

Умовами купівлі газу за такою ціною є укладання з "Нафтогаз Трейдингом" угоди про розірвання з 1 червня 2022 року договорів постачання природного газу на 2021-2024 роки та укладання нового договору.

Раніше Кабінет Міністрів постановою від 29 квітня 2022 року №502 рекомендував органам, уповноваженим встановлювати тарифи, протягом дії воєнного стану в Україні не підвищувати тарифи на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання), зокрема тарифи на теплову енергію, вироблену з використанням альтернативних джерел енергії, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для населення і застосовувати їх до споживача (населення) на рівні тарифів, що застосовувалися станом на 24 лютого 2022 року.

Як повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, Кабінет Міністрів України створить спеціальний фонд держбюджету для надходжень від міжнародних донорів, за рахунок якого уряд матиме можливість утримувати тарифи на газ для населення, компенсувати різницю у тарифах для підприємств теплокомуненерго та операторів газорозподільних мереж.

"Законопроєкт ("Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення" - ІФ-У), схвалений урядом (10 травня 2022 року - ІФ-У), передбачає, що буде створено спеціальний фонд держбюджету, до якого надходитимуть гроші від міжнародних партнерів. Уряд, у свою чергу, використовуватиме цей фонд для того, щоб не підвищувалися тарифи", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА