11:09 08.06.2022

Декілька цехів ДВРЗ після ракетного удару вже не підлягають ремонту – УЗ

1 хв читати
Декілька цехів ДВРЗ після ракетного удару вже не підлягають ремонту – УЗ

Дарницький вагоноремонтний завод (Київ), який 5 червня вранці зазнав ракетного обстрілу, частково зруйновано: кілька цехів уже не підлягають ремонту, повідомила АТ "Укрзалізниця" (УЗ) у своєму телеграм-каналі.

В "УЗ" зазначили, що ДВРЗ протягом 87 років ремонтував і виготовляв вантажні вагони, в яких возили виключно цивільну продукцію: вугілля, щебінь, руду тощо. 2022 року завод планував освоїти виробництво зерновозів, необхідних для перевезення українського врожаю.

"Натомість Росія побачила в цивільному заводі загрозу та вигадала фейк: там ремонтується військова техніка. Понад пів сотні іноземних та українських ЗМІ на власні очі переконалися - ніякої військової техніки на заводі не було", - йдеться у повідомленні.

Компанія також розповіла, що цей завод уже пережив одне відновлення: побудоване 1935 року, ще до Другої світової війни, підприємство зруйнували німецькі загарбники. Але вже 1943 року розпочалося його відновлення.

"Історія повторюється: після ракет, випущених Росією, завод частково зруйновано - декілька цехів уже не підлягають ремонту", - наголосили в "УЗ".

Раніше глава "Укрзалізниці" Олександр Камишін спростував заяву міноборони РФ про нібито базування на території Дарницького вагоноремонтного заводу військової техніки, що призначалася для ЗСУ.

Мер Києва Віталій Кличко в телеграм-каналі повідомляв, що внаслідок ракетного удару по Дарницькому та Дніпровському районам столиці постраждала одна людина, її госпіталізовано, без жертв.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА