19:03 21.06.2022

Загальний обсяг заявленої та наданої фінансової допомоги Україні з початку війни становить $30 млрд

1 хв читати
Загальний обсяг заявленої та наданої фінансової допомоги Україні з початку війни становить $30 млрд

Міжнародні партнери від початку повномасштабної війни Росії проти України перерахували для покриття дефіциту держбюджету $7,4 млрд, а загальний обсяг заявленої фінансової допомоги Україні становить $30 млрд грн на середину червня.

У презентації НБУ з посиланням на Інститут світової економіки (Кіль, Німеччина) зазначено навіть більшу суму заявленої допомоги – $45,3 млрд.

Як зазначив Національний банк України (НБУ) в червневому звіті про фінансову стабільність, оприлюдненому у вівторок, близько двох третин очікуваної міжнародної допомоги становлять позики на пільгових умовах від країн-партнерів і міжнародних фінансових організацій.

Хоча вони надаються під низькі відсотки й на тривалі терміни, такі позики мають валютні ризики в майбутньому, вважає центробанк.

У НБУ також зазначили, що Україна продовжує вчасно обслуговувати держборг, а обсяги виплат за ним у найближчий рік у НБУ оцінюють як помірні.

Згідно з наданими у звіті про фінстабільність даними, у третьому кварталі цього року валютні виплати уряду та НБУ оцінюються в понад $3,1 млрд (у доларовому еквіваленті), у четвертому кварталі – більше ніж $2,1 млрд, у першому кварталі 2023 року – $2,25 млрд, другому – майже $1,5 млрд, третьому – близько $3,3 млрд і четвертому кварталі 2023 року – $1,5 млрд.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА