19:51 28.06.2022

Перетин для експорту е/е до Румунії у перший дня після його відкриття викупили п’ять компаній, кошти від продажу перевищили 9 млн грн

1 хв читати
Перетин для експорту е/е до Румунії у перший дня після його відкриття викупили п’ять компаній, кошти від продажу перевищили 9 млн грн

Доступну пропускну спроможність міждержавного перетину для експорту електроенергії до Румунії на 30 червня, у перший день його відкриття після погодження ENTSO-E, викупили 5 компаній.

Згідно з результатами добового аукціону НЕК "Укренерго", покупцями стали "ДТЕК "Західенерго", "Артлекс Енерджі", "ЕРУ Трейдінг", "Ле Трейдінг Україна", "Некстрейд".

"ДТЕК Західенерго" загалом за добу планує постачати найбільше – 1088 МВт-год, за ним іде "Ле Трейдінг Україна" – 709 МВт-год, на третьому місці "ЕРУ Трейдінг" – 270 МВт-год, далі – "Некстрейд" із заявкою на 234 МВт-год та "Артлекс Енерджі" з 90 МВт-год.

Ще в аукціоні брали участь ПрАТ "Укргідроенерго", "Смарт Грід Україна" та "Нью Стрім Енерджі".

Кошти, які компанії мають сплатити за перетин на 30 червня, становлять загалом майже 9,2 млн грн.

Найдорожчим перетин виявився з постачанням на 23.00 – 6,05 тис. грн/МВ-год, найдешевшим – 1,471 тис. грн/МВт-год – з постачанням на 3.00.

Як повідомлялося, 27 червня ENTSO-E погодило початок комерційного експорту перших 100 МВт до Європи. Спочатку ресурс буде поставлятися до Румунії, потім буде відкрито напрямки Словаччини та Угорщини, але загалом потужність для експорту становить 100 МВт. За місяць Укренерго очікує на збільшення експорту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

НЕФКО та E5P підписали грантові угоди на EUR3,46 млн на проєкти у Вінниці та Чорткові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА