12:49 01.07.2022

Лазебна запропонувала депутатам ЄП дозволити переміщеним до ЄС українцям та українському бізнесу сплачувати податки в Україні

1 хв читати
Лазебна запропонувала депутатам ЄП дозволити переміщеним до ЄС українцям та українському бізнесу сплачувати податки в Україні

Міністр соціальної політики Марина Лазебна запропонувала депутатам Європарламенту дозволити українцям та українським бізнесам, переміщеним до Європейського Союзу, сплачувати податки в Україні.

"Міністр соціальної політики України під час візиту до Брюсселю обговорила з Драгошем Пислару, головою Комітету Європейського парламенту з питань зайнятості та соціальних питань, можливості на рівні законодавства ЄС передбачити збереження податкового резидентства переміщеними до країн ЄС українцями та релокованими з України бізнесами", - зазначено у повідомленні пресслужби міністерства.

Зокрема, йдеться про те, щоб податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб та податки з діяльності фізичних осіб-підприємців вони могли продовжити сплачувати до бюджету України відповідно до українського законодавства, якщо основним центром їх ділової активності залишається Україна, навіть після закінчення 180 днів перебування у країнах ЄС.

Лазебна також звернула увагу на необхідність зберігати соціальні гарантії, що надаються країнами-членами ЄС переміщеним українцям у межах тимчасового захисту, зокрема якщо люди на якийсь час повертаються до України для вирішення особистих справ.

"Окремо сторони розглянули питання майбутніх пенсійних виплат тим українцям, які отримали статус тимчасового захисту та працювали в країнах ЄС під час його дії. А саме - спільної виплати таких пенсій Україною та країнами ЄС навіть за відсутності двосторонніх угод про соціальне та пенсійне забезпечення", - йдеться у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Автомагістраль-Південь" візьме участь у будівництві аеропорту поруч із Бухарестом

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА