14:10 06.07.2022

Суд вирішив заарештувати облігації ТРЦ Lavina Mall на суму 961,7 млн грн

2 хв читати
Суд вирішив заарештувати облігації ТРЦ Lavina Mall на суму 961,7 млн грн

Голосіївський районний суд Києва ухвалив рішення заарештувати облігації ТОВ "ТРЦ Лавина" (Київ), власника столичного торговельно-розважального центру Lavina Mall, серії "В" на суму 961,7 млн грн.

Як повідомляється в ухвалі суду від 11 травня, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень, низка компаній, які провадять діяльність на фондовому ринку України, вступили в змову зі співробітниками Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку та організували схему з використанням цінних паперів для фальсифікації запасу платоспроможності страховиків.

"Встановлено, що група осіб сприяла випуску безвідсоткових облігацій і виведенню за допомогою облігацій грошових коштів у вигляді виплати доходу з метою мінімізації податкового навантаження та виведення їх у тіньовий (…) оборот і доведення (…) до збитковості ТОВ "ТРЦ Лавина", – йдеться у документі.

Так, з 2018 року організована схема здійснювалася з метою збільшення витрат і скорочення податкового навантаження у вигляді сплати відсотків за облігаціями за неринковими ставками. При цьому за останні три роки встановлено зниження основних фінпоказників діяльності "ТРЦ Лавина", а також отримання збитків у 2020 році, зазначає суд.

Як зазначено у рішенні, цінні папери "ТРЦ Лавина" визнано речовим доказом у кримінальному провадженні, відкритому за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків), ч.1 ст.220-2 (фальсифікація фіндокументів і приховування неплатоспроможності), ч.2 ст.209 (відмивання коштів) КК України.

Суд зазначає, що, за даними з відкритих ресурсів, 100% власником "ТРЦ Лавина" є компанія "Іксорія Бізнес Лімітед", чиїм бенефіціаром є громадянин РФ.

Як повідомлялося, ТОВ "ТРЦ Лавина" за підсумками 2020 року отримало 210,8 млн грн чистого збитку проти чистого прибутку розміром 125 млн грн у 2019 році.

ТОВ "ТРЦ Лавина" створено у 2013 році. Основною діяльністю є здавання в оренду та експлуатація власного й орендованого майна. За останніми даними ресурсу opendatabot, статутний капітал становить 359 млн грн, станом на липень 2022 року власником "ТРЦ Лавина" є кіпрська компанія "Іксорія Бізнес Лімітед". Кінцевим бенефіціаром зазначено Вагіфа Алієва.

Відкриття ТРЦ Lavina Mall загальною площею 127 тис. кв. м із критим розважальним парком "Галактика" відбулося на початку грудня 2016 року. Девелопером став будівельний концерн ТОВ "Мегалайн" (Megaline, Київ).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА