15:16 20.07.2022

США нададуть українським фермерам підтримку на $100 млн – Мінагрополітики

2 хв читати
США нададуть українським фермерам підтримку на $100 млн – Мінагрополітики

США започаткували Ініціативу стійкості сільського господарства (AGRI) на загальну суму $100 млн для допомоги українському агросектору на тлі загострення глобальної продовольчої кризи, посиленої повномасштабним вторгненням РФ в Україну.

Ініціатива відбувається за участю Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Вона буде спрямована на забезпечення безперервного виробництва в Україні сільгосппродукції до 2023 року та вирішуватиме нагальні питання з її експортом, повідомляється на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства у середу.

"В останні чотири з половиною місяці максимальні зусилля президента України, уряду та команди Мінагрополітики були спрямовані на те, щоб наростити експортні можливості України, заблоковані внаслідок війни та недоступності морських портів, а також фінансово підтримати наших аграріїв, щоб вони змогли працювати й надалі" , – цитує главу відомства Миколу Сольського пресслужба Мінагрополітики.

Зазначається, що завдяки AGRI-Україна фермери отримають ширший та легкий доступ до фінансування, а також до постачання товарно-матеріальних цінностей: пального, добрив, пестицидів, засобів захисту рослин, насіння, обладнання.

Також програма розширить можливості українських агропідприємств щодо сушки, тимчасового зберігання та переробки с/г продукції.

За даними Мінагрополітики, USAID працюватиме з асоціаціями фермерів над адаптацією зерносховищ до їхніх індивідуальних потреб, що дасть змогу застосувати ефективні технології там, де це необхідно.

Відомство нагадало, що Агентство наразі вже допомагає понад 8 тис. українських фермерів зібрати цьогорічний урожай.

"USAID прагне також залучити додаткові $150 млн до фонду програми "AGRI-Україна" від інших донорів та приватного сектора, щоб загалом зібрати $250 млн", - підбиваються підсумки у повідомленні.

Як зазначалося, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль минулого тижня провів розмову з адміністратором USAID Самантою Пауер, під час якої запросив Агентство приєднатися до співфінансування грантів для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зниження облікової ставки до 11,5-12% до кінця 2024 р. допускають чотири члени КМП, ще сім очікують 13% - НБУ

В.о. директора ДП "Укрспирт" призначено Станіслава Банчука

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА