19:21 26.07.2022

Україна пропонує відстрочити виплати по євробондах "Укренерго" та "Укравтодору" на два роки

2 хв читати
Україна пропонує відстрочити виплати по євробондах "Укренерго" та "Укравтодору" на два роки

Україна пропонує інвесторам у цінні папери "Укравтодору" та "Укренерго" відстрочити виплату боргів щодо них мінімум на 2 роки, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Сьогодні уряд прийняв документи, якими пропонує власникам облігацій "Укравтодору" на суму $700 млн відстрочити погашення відсотків за ними до кінця 2024 року. Також запропоновано власникам цінних паперів "Укренерго" на суму $825 млн відстрочити виплати на 2 роки", - написав прем'єр у своєму телеграм-каналі у вівторок.

Він висловив сподівання на підтримку кредиторами звернення України, зазначивши, що в умовах нинішніх безпрецедентних викликів така політика буде належати до всіх її зобов'язань.

"У рамках узгодженої та скоординованої політики, яку впроваджує Міністерство фінансів, Україна відверто розмовляє з усіма своїми кредиторами щодо відстрочення виплат за боргами, зокрема щодо боргів державних компаній", – зазначив Шмигаль.

За його словами, зараз держава консолідує всі наявні ресурси для першочергових потреб: фінансування армії, підготовки до опалювального сезону, виплати пенсій, відновлення критичної інфраструктури.

Як повідомлялося, Україна тижнем раніше запропонувала власникам єврооблігацій з 1 серпня відстрочити всі виплати за ними та строки погашення на два роки, зберігши поточні ставки прибутковості.

"Укренерго" у листопаді минулого року розмістило під гарантії держави дебютні п'ятирічні "зелені" єврооблігації на суму $825 млн із прибутковістю 6,875% та виплатою відсотків двічі на рік. Кошти від випуску єврооблігацій було спрямовано оплату виробленої ВДЕ-генерацією електроенергії.

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) розмістило під гарантії держави дебютні єврооблігації на $700 млн зі ставкою 6,25% у червні минулого року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА