12:41 27.07.2022

74% новобудов Бучі, Ірпеня та Гостомеля мають невідремонтовані ураження різного ступеня - ЛУН

2 хв читати
74% новобудов Бучі, Ірпеня та Гостомеля мають невідремонтовані ураження різного ступеня - ЛУН

Близько 74% новобудов Бучі, Ірпеня та Гостомеля мають невідремонтовані ураження різного ступеня, повідомили у пресслужбі порталу новобудов ЛУН агентству "Інтерфакс-Україна".

Такими є результати моніторингу за червень-липень будівель, збудованих після 2010 р. у Київській області. Фотозвіти зібрано в рамках нового продукту ЛУН – Карти моніторингу, що дозволяє відслідковувати масштаби руйнування новобудов унаслідок вторгнення РФ у Київській області та темпи їх відновлення.

Як нагадала юрист ЛУН Анастасія Осінцева, наприкінці березня 2022 року у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №7198, що передбачає компенсацію за зруйновану чи пошкоджену нерухомість. Станом на сьогоднішній день цей проєкт не набув статусу закону, тому дієвий механізм компенсації в країні наразі ще не запущено.

"Незалежно від дій влади ми продовжуємо моніторинг будівництва в Україні. Як і за зруйнованими новобудовами в містах, які першими прийняли бій, фіксуючи темпи відновлення, так і зведення такого необхідного нового житла. За останніми даними, з початку війни до "Дії" було надіслано понад 200 тис. заявок про пошкоджене житло на 14 млн кв. м", - повідомила Осінцева.

Зокрема, дані моніторингу в столичній області фіксують, що значна кількість новобудов мають руйнування фасадів та вікон, але є й будинки з критичними пошкодженнями залізобетонного каркасу, які потребують дорогої реконструкції або навіть демонтажу. Так, цього тижня було демонтовано весь будинок у житловому масиві "Нова Буча", що постраждав унаслідок березневого бомбардування.

Оскільки зруйновано не лише житло, а й усю інфраструктура міст, карта моніторингу містить теплову карту руйнувань від RebuildUA. На основі знімків із дронів команда RebuildUA фіксує пошкодження від гаражів та МАФів до багатоповерхівок та підраховує збитки. Згідно з їхніми звітами, загальна сума збитків від руйнування в Бучі становить понад 5,2 млрд гривень, а в Ірпені — понад 23,5 млрд грн.

За даними ЛУН, станом на лютий 2022 року можливість придбати нові квартири від забудовників була у 10 житлових комплексах Бучі, у 111 в Ірпені та у 17 у Гостомелі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА