21:58 24.08.2022

Кабмін вніс до Ради законопроєкт про корпоратизацію "Енергоатома"

2 хв читати
Кабмін вніс до Ради законопроєкт про корпоратизацію "Енергоатома"

Президент державного підприємства НАЕК "Енергоатом" Петро Котін повідомив, що компанія готується до корпоратизації і що відповідний законопроєкт "Про особливості утворення акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" український уряд уже вніс на розгляд парламенту.

Як повідомляється в телеграм-каналі "Енергоатома", про це він поінформував послів країн "Великої сімки" та інших чиновників іноземних дипломатичних місій під час зустрічі у Києві у середу, 24 серпня.

Крім того, Котін окреслив плани розвитку "Енергоатома" та стан реалізації спільних з американською компанією Westinghouse проєктів.

"Ми покінчили з будь-якою залежністю від Росії, насамперед, це стосується відмови від її ядерного палива, технологій, послуг та комплектуючих. Водночас ми посилюємо співпрацю з нашим багаторічним партнером Westinghouse: закуповуватимемо ядерне паливо для всіх українських атомних електростанцій і збудуємо 9 нових енергоблоків за технологією АР1000", - сказав він.

Як повідомлялося, у вересні 2021 року "Енергоатом" та Westinghouse підписали меморандум про будівництво п'яти енергоблоків АЕС в Україні. На початку червня 2022 року компанії підписали угоди про збільшення кількості ядерних енергоблоків, які будуватимуться за технологією AP 1000 в Україні із п'яти до дев'яти одиниць, та про створення в країні інженерно-технічного центру Westinghouse.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південноукраїнську, Рівненську та Хмельницьку станції із 15 енергоблоками, оснащеними водно-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,8 ГВт.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

НБУ в понеділок зміцнив курс гривні на 4 коп.

Зниження облікової ставки до 11,5-12% до кінця 2024 р. допускають чотири члени КМП, ще сім очікують 13% - НБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА