10:20 26.08.2022

Персонал ЗАЕС продовжує роботи з підключення енергоблоків №5 і №6 до електромережі – ДІЯРУ

2 хв читати
Персонал ЗАЕС продовжує роботи з підключення енергоблоків №5 і №6 до електромережі – ДІЯРУ

Оперативний персонал окупованої російськими військами Запорізької АЕС, яка 25 серпня вперше в історії була повністю відключена від енергосистеми України, здійснює роботи з підключення енергоблоків №5 та №6 станції до електромережі, повідомила Державна інспекція ядерного регулювання з посиланням на НАЕК "Енергоатом".

Згідно з її повідомленням у фейсбуці на ранок п'ятниці, власні потреби ЗАЕС в електроживленні забезпечуються з енергосистеми України, зауважень до роботи систем безпеки наразі немає.

ДІЯРУ також повідомила, що внаслідок влучання снарядів окупантів в естакаду, що сполучає енергоблок №2 АЕС зі спецкорпусом, призначеним для поводження з радіоактивними відходами та для дезактивації, пошкоджено трубопроводи мережевої води та хімічно знесоленої води, що проходять естакадою.

За інформацією інспекції, пошкоджень зазнали лінії зв'язку із датчиками радіаційного контролю, розташованими на спецкорпусі, та лінії телефонного зв'язку Запорізької АЕС.

"Оперативний персонал виконав відсікання та локалізацію пошкоджених ділянок трубопроводів, забезпечується оцінка радіаційної та екологічної обстановки на майданчику ЗАЕС", – зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 25 серпня внаслідок обстрілів російськими військами було пошкоджено останню лінію електропередач, що з'єднує ЗАЕС з енергосистемою України. Два блоки, які працювали, – №5 та №6 – були зупинені системами аварійного захисту. Станція з моменту окупації перейшла на роботу двома блоками з шести, потім два тижні працювала трьома блоками, а останнім часом знову працювала двома блоками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

НБУ в понеділок зміцнив курс гривні на 4 коп.

Зниження облікової ставки до 11,5-12% до кінця 2024 р. допускають чотири члени КМП, ще сім очікують 13% - НБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА