12:12 13.10.2022

Ахметов передав ЗСУ 700 автомобілів, тисячі дронів, 595 тис. л пального

2 хв читати
Ахметов передав ЗСУ 700 автомобілів, тисячі дронів, 595 тис. л пального

У рамках заснованої Рінатом Ахметовим мілітарної ініціативи "Сталевий фронт" українським воїнам передано понад дві тисячі дронів та рацій, 700 авто та півмільйона літрів пального, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі бізнесмена.

Він також передав до ЗСУ понад 150 тис. бронежилетів, які виробляються на підприємствах SCM. "Для цього металурги освоїли технологію виплавки спеціальної бронесталі високого рівня захисту, а також знайшли підрядників, що шиють плитоноски", - повідомляє пресслужба.

Окрім бронежилетів, воїни також отримали інші засоби захисту: понад 20 тис. касок та 40 тис. аптечок, які виробляються відповідно до стандартів НАТО. "Оскільки ця війна насамперед є війною високих технологій, Ахметов направив мільйони на закупівлю автомобілів, дронів та рацій – це те, що дає нашим воїнам перевагу на фронті", - йдеться у тексті.

Військовим вже передано понад 1011 сучасних дронів та 1292 рації, 1,6 тис. спеціальних приладів (тепловізорів, далекомірів). Щоб забезпечити мобільність підрозділів, бізнеси SCM передали на фронт понад 700 авто – насамперед надійних позашляховиків, які забезпечили їх пальним. Загалом на потреби ЗСУ та мирних міст спрямовано 595 тис. літрів пального.

"Ми не плануємо зупинятися і робитимемо все, щоб наблизити перемогу України. І ми обов'язково переможемо", – заявив Ахметов.

Як повідомлялося, з початку війни компанії SCM передали на допомогу Україні та українцям понад 3 млрд грн, щодня ця цифра зростає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА