12:12 03.11.2022

Ostchem передав антидронні системи для сил ППО України

2 хв читати
Ostchem передав антидронні системи для сил ППО України

Холдинг Ostchem, який входить до Group DF Дмитра Фірташа, який об'єднує заводи азотного бізнесу, придбав і передав ППО Збройних сил України низку систем для забезпечення антидронного захисту.

Згідно з пресрелізом, ключовим елементом цієї системи є американсько-австралійський антидронний пристрій вартістю 1,1 млн грн. Завдяки системі штучного інтелекту система виявляє дрони на відстані до 4 км. Аналогічні системи перебувають в озброєнні військово-морських сил США.

Ще один пристрій, переданий співробітниками Ostchem у рамках системної допомоги ППО України - ANTIDRON KVSG-6 - антидронова рушниця українського виробництва, здатна вражати дрони на відстані до 3 км.

При цьому наголошується, що до цього проєкту приєдналися топменеджмент та співробітники холдингу Ostchem, а також трьох заводів із виробництва мінеральних добрив - Черкаський "Азот", ПрАТ "Рівнеазот" та "Сєвєродонецький Азот". Обидва пристрої вже передані командуванню 126 бригади ТРО Одеси (веде бойові дії на херсонському напрямку) та захищають українське небо.

"Вся наша команда з перших днів повномасштабного вторгнення робить все можливе для підтримки України та ЗСУ. Сьогодні ми зосереджені на засобах ППО, актуальних для протидії ворогові на цьому етапі війни. Перший в Україні пристрій для виявлення дронів та антидронова рушниця вже ефективно виконують свої завдання на передовий", - зазначив голова правління "Рівнеазот" Михайло Заблуда, слова якого наводить пресслужба.

У свою чергу керівник з корпоративних комунікацій Group DF Олег Арестархов зазначив, що це ініціатива керівників Ostchem та двох заводів групи.

"Ми перші з великих бізнесів почали постачати ЗСУ такі антидронні системи. Ми координуємося зі штабом ЗСУ і оперативно виконали їхнє замовлення. Сподіваємося, що ці системи врятують життя людей", - сказав Арестархов.

Раніше менеджмент підприємств Ostchem та європейський благодійний фонд YRZ Non-Profit gemeinnurtzige UG передали для потреб ЗСУ 59 тепловізорів CYCLOP 325. Це сучасні високотехнологічні оптичні пристрої, які допоможуть нашій армії виявляти ворога та бойову техніку. Тепловізори здатні фіксувати перепади температур на відстані до 1,8 км.

Group DF - диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений у низці країн Європи та Азії. Зокрема, Group DF - один із найбільших на території Східної Європи інвесторів у хімічну, титанову та портову галузі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА