09:32 11.11.2022

Нова онлайн-місія МВФ за моніторинговою програмою з Україною стартувала в п'ятницю

2 хв читати
Нова онлайн-місія МВФ за моніторинговою програмою з Україною стартувала в п'ятницю

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) на чолі з Гевіном Греєм розпочинає у п'ятницю дискусії з представниками України в контексті продовження обговорення запиту влади щодо Моніторингової програми з залученням Ради виконавчих директорів МВФ (PMB).

"Діалог спиратиметься на результати зустрічей, проведених минулого місяця у Відні. Робота місії відбуватиметься в онлайн-режимі", - йдеться в повідомленні постійного представника МВФ в Україні Ваграма Степаняна.

На початку цього тижня голова НБУ Андрій Пишний зазначав, що місія, як очікується, триватиме до 17 листопада і сформулює остаточні домовленості для можливості затвердження PMB Радою директорів фонду на початку грудня.

За його словами, ці технічні дискусії за участю керівництва Нацбанку і Мінфіну "повинні будуть напрацювати контур програми, яка ляже в основу плану дій НБУ на найближчі роки і, ймовірно, стане основою програми розширеного фінансування, на яку команда України розраховує".

Він нагадав, що 17-20 жовтня у Відні місія МВФ, НБУ і Мінфін консолідували позицію монетарно-фіскальної політики.

"У Моніторинговій програмі буде викладено політичні наміри влади щодо підтримки макроекономічної та фінансової стабільності і представлено оцінку потреб у зовнішньому фінансуванні на 2023 рік", - зазначав за підсумками роботи місії у Відні її глава Гевін Грей.

"Отже, Моніторингова програма також стане міцним якорем для макроекономічної політики, додатковим каталізатором донорської підтримки й допоможе підготувати шлях до повноцінної програми фонду", - зазначив він.

Україна розраховує, що на початку 2023 року після одного-двох переглядів негрошової PMB вдасться перейти до стандартної програми розширеного фінансування EFF з можливістю фінансової підтримки бюджету та платіжного балансу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА