19:44 18.11.2022

Відчужені на користь держави "Запоріжтрансформатор" та "АвтоКрАЗ" заборгували виведеним із ринку "дочкам" ВЕБ та Сбербанку 3 млрд грн

2 хв читати

ПрАТ "Запоріжтрансформатор", відчужене на користь держави, станом на 1 жовтня цього року мало повернути виведеній з ринку "дочці" російського Сбербанку – МР Банку – 2,19 млрд грн, повідомляється в інформації на сайті Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО).

Згідно з нею, із чотирьох інших відчужених державі та переданих в управління Міноборони підприємств ПрАТ "АвтоКрАЗ" на початок жовтня мав підтверджений судом борг 821,3 млн грн перед Промінвестбанком – також виведеною з ринку на початку війни "дочці" іншого російського банку – ВЕБ.

ФГВФО зазначає, що на 1 жовтня найбільшими боржниками Промінвестбанку були "Мрія Агрохолдинг" - 7,39 млрд грн, "Снабтрейдкомпані" - $64,3 млн, "Дорожнє будівництво "Альтком" - $62,6 млн і 466,7 млн грн," АВК" – 1,83 млрд грн, "Ясинівський КХЗ" – $41,6 млн та 37,9 млн, "САВІ" – $41,6 млн та 7,4 млн грн.

З цього списку "АВК" є і серед найбільших боржників МР Банку - 1,19 млрд грн. Однак ще більші зобов'язання у "Азовелектросталі", ТД "Азовзагальмаш" і "Азовзагальмаш" - сумарно 8,34 млрд грн, "Край Проперті" - $44,5 млн і 445,9 млн грн, ФК "Чорноморець" - 1,54 млрд грн та ТД "Агрі-Трейд" - 1,25 млрд грн.

Як повідомлялося, ставка Верховного головнокомандувача 5 листопада вирішила на час воєнного стану вилучити у власність держави як військове майно акції ПАТ "Укрнафта", ПАТ "Укртатнафта" (за винятком частки НАК "Нафтогаз України"), АТ "Мотор Січ", ПрАТ "АвтоКрАЗ" та ПрАТ "Запоріжтрансформатор". Це було здійснено 6 листопада після врегулювання процедури регулятором НКЦПФР.

"АвтоКрАЗ" та "Запоріжтрансформатор", підконтрольні відповідно Костянтину Жеваго та Костянтину Григоришину, останні роки перебувають у процедурах банкрутства.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА