17:16 26.12.2022

У БЕБ викрили посадових осіб одного з підприємств, які продавали зернову продукцію, ухиляючись від сплати податків на суму майже 9 млн грн

1 хв читати
У БЕБ викрили посадових осіб одного з підприємств, які продавали зернову продукцію, ухиляючись від сплати податків на суму майже 9 млн грн

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили посадових осіб одного з підприємств, які здійснювали операції з реалізації зернової продукції, ухиляючись від сплати податків на суму майже 9 млн грн, повідомляє пресслужба Бюро в понеділок.

"Згадані особи, протягом певного періоду, здійснювали фінансово-господарські операції з реалізації зернової продукції (пшениці, ячменю, кукурудзи) на адресу іншого суб’єкта господарської діяльності з ознаками "фіктивності". При цьому постачальник не здійснював реєстрацію податкових накладних на реалізацію зернових та не відображав відомості про прибуток підприємства", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що внаслідок таких дій посадові особи підприємства навмисне ухилилися від сплати податку на додану вартість на загальну суму понад 9 млн грн.

У рамках досудового розслідування детективи також одержали висновок економічного дослідження, що підтверджує факт ухилення від сплати податку.

"За результатами виявленого порушення та встановленої суми завданих державі збитків, службові особи товариства погодилися із встановленим порушенням та здійснили погашення завданих державі збитків, а саме виконали оплату в розмірі понад 9 млн грн", - наголосили в Бюро.

Там додали, що досудове розслідування кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів, обов'язкових платежів), здійснюють детективи Головного підрозділу детективів БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА