20:13 06.01.2023

Графіки відключень е/е стали більш збалансованими завдяки контролю з боку держави – глава Міненерго

2 хв читати
Графіки відключень е/е стали більш збалансованими завдяки контролю з боку держави – глава Міненерго

З початком року, попри інтенсивні удари Росії по енергооб'єктах, зокрема на сході та півдні України, у більшості регіонів спостерігається поліпшення ситуації з електропостачанням, але через зростання попиту внаслідок похолодання графіки відключень електрики з метою запобігання аваріям в енергосистемі застосовуватимуть і надалі, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Однак завдяки вжитим заходам контролю на сьогодні графіки цих відключень є більш виваженими, збалансованими та справедливими", – наголосив Галущенко, слова якого наведено в повідомленні на сайті міністерства в п'ятницю.

За словами голови Держенергонагляду Руслана Слободяна, слова якого наводить пресслужба Міненерго, цей орган продовжує перевіряти дотримання операторами систем розподілу (ОСР) порядку застосування заходів з обмеження постачання електроенергії, виявлені порушення на вимогу контролюючого органу усувають.

Як приклади він назвав більш послідовні та справедливі відключення електроенергії споживачам Київської області ПрАТ "ДТЕК Київські регіональні мережі", а також зменшення порушення графіків відключень в Івано-Франківській, Сумській, Львівській, Дніпропетровській областях.

За його словами, багато порушень виявлено у роботі ДТЕК "Одеські електромережі", яке не застосовувало обмеження електроспоживання у м. Білгород-Дністровський, а у м. Чорноморськ було багато споживачів, приєднаних до електричних мереж критичної інфраструктури.

Водночас на Чернігівщині за результатами проведеної позапланової перевірки ОСР до графіків погодинних відключень додатково внесено ПЛ 10 кВ, задіяні в електропостачанні енергетичних об'єктів м. Городня.

Водночас виявлено, що ПрАТ "Волиньобленерго" доводилися ліміти споживання електроенергії, які не давали можливості забезпечити електропостачання об'єктів критичної інфраструктури та рівномірне чергування подачі напруги споживачам з інтервалами через чотири години.

Слободян зазначив, що наразі терміни усунення ОСР порушень закінчуються.

"Надалі за фактом невиконання вимог будуть застосовуватись санкції, зокрема штрафи. Також керівники ОСР нестимуть персональну відповідальність у разі порушень графіків відключення електроенергії", – наголосив він.

Зі свого боку голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський, слова якого також наведено в релізі Міненерго, повідомив, що за результатами перевірок комісії адмінпротоколи вже складено стосовно голови правління АТ "Чернівціобленерго" та гендиректора ПрАТ "Волиньобленерго" за порушення, зокрема, щодо розміщення інформації про відключення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА