19:19 12.01.2023

ВР прийняла за основу два законопроєкти про пільги для промисловості

2 хв читати
ВР прийняла за основу два законопроєкти про пільги для промисловості

Верховна Рада прийняла за основу два законопроєкти про пільги для промисловості, зокрема, які звільняють від ПДВ і мит ввезення обладнання та комплектуючих для власного виробництва до кінця воєнного стану (ВС).

Згідно з інформацією на сайті парламенту, за відповідні законопроєкти №8298 та №8299 на пленарному засіданні в четвер віддано 246 та 234 голоси за необхідного мінімуму 226.

"Цей законопроєкт є наслідком і результатом наших зустрічей, проведених із бізнесом протягом осені та грудня минулого року, з ініціативи прем'єр-міністра та на базі Кабінету Міністрів і нашого фінансового комітету", – зазначив, представляючи документ, голова комітету з фінансів, податкової та митної політику Данило Гетманцев.

За його словами, йдеться також про звільнення металургії від рентних платежів за руду, яка використовується для виготовлення металу.

"У нас сьогодні мінус 65% від виробництва в тій галузі, яка вважається пріоритетною", – пояснив голова комітету.

Він додав, що аграріям пропонується надати пільги за четвертою групою єдиного податку для територій, які перебувають під окупацією, в зоні бойових дій чи забруднених мінами.

"Крім того, ми пропонуємо продовжити термін використання реєстраторів розрахункових операцій, навіть якщо вони завершилися… Ми пропонуємо не застосовувати адміністративно-господарські санкції для підприємств за порушення норм із працевлаштування інвалідів. Дуже бізнес просить про ці норми", – сказав Гетманцев, додавши, що є деякі інші норми, "більш секторальні, більш дрібні".

"Безумовно, до другого читання проведемо консультації з Міжнародним валютним фондом та отримаємо збалансований документ", – наголосив він.

"Я проголосував проти. Але у виступі попередив колег, що це порушення програми з МВФ. Тому в успіх прийняття загалом не вірю. А що прилетить від МВФ та Мінфіну - вірю", - у свою чергу написав заступник голови комітету, член фракції "Голос" Ярослав Железняк у телеграм-каналі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА