17:57 16.01.2023

Зміна менеджменту в "Харківгазі" та "Дніпрогазі" відбувається в рамках їхньої інтеграції до структури "Нафтогазу" - НАК

2 хв читати
Зміна менеджменту в "Харківгазі" та "Дніпрогазі" відбувається в рамках їхньої інтеграції до структури "Нафтогазу" - НАК

Зміна менеджменту в "Харківгазі" та "Дніпрогазі" відбувається в рамках їх інтеграції до структури групи "Нафтогаз", ідеться у пресрелізі НАК у понеділок.

У "Нафтогазі" нагадали, що у травні 2022 року Кабінет Міністрів України передав в управління підприємству групи - "Чорноморнафтогаз" - раніше заарештовані активи операторів газорозподільних систем (ГРС, облгази), зокрема пакети акцій "Харківгазу" та "Дніпрогазу".

"У зв'язку з цим "Чорноморнафтогаз" відповідно до законодавства ухвалив усі необхідні корпоративні рішення, зокрема зміну менеджменту вищезазначених облгазів, які раніше контролювалися групою РГК", - пояснили в НАК.

"Щоб забезпечити захист і підтримку жителів Дніпра та Харківщини, група "Нафтогаз" інтегрує у свою структуру "Дніпрогаз" і "Харківгаз" із подальшим закріпленням напряму розподілу газу за спеціально створеним для цього ТОВ "Газорозподільні мережі України" ("Газмережі"). Інтеграція відбувається у плановому режимі та з дотриманням усіх вимог законодавства", - уточнюється у пресрелізі.

У "Нафтогазі" зазначили, що після завершення консолідації облгазів усі їхні споживачі, незалежно від регіону проживання, отримають однаковий доступ до якісних безперебійних постачань із гнучкою системою оплати та пакетом додаткових послуг за зразком найкращих європейських практик.

Як повідомлялося, наприкінці травня 2022 року за клопотанням Державного бюро розслідувань суд передав до управління АРМА заарештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільних систем.

НАК "Нафтогаз України" 2 вересня зареєструвала ТОВ "Газорозподільні мережі України", основним видом діяльності якого зі статутним капіталом 250 млн грн зазначено розподіл газоподібного палива через місцеві (локальні) трубопроводи.

НКРЕКП 26 грудня 2022 року видала "Газмережам" ліцензію на право провадження господарської діяльності щодо розподілу природного газу в межах території Кіровоградської області, починаючи з 1 січня 2023 року, замість "Кіровоградгаз".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА