17:44 10.02.2023

Світовий банк виділив Україні ще $50 млн гранту на дорожньо-транспортну інфраструктуру

2 хв читати
Світовий банк виділив Україні ще $50 млн гранту на дорожньо-транспортну інфраструктуру

Світовий банк (СБ) оголосив про виділення додаткових $50 млн грантового фінансування на ремонт та відновлення транспортної мережі України, збільшення пропускних спроможностей експортно-імпортних коридорів, а також на гуманітарну допомогу.

"Вторгнення Росії в Україну і надалі має руйнівні економічні та гуманітарні наслідки. Україна потребує термінових інвестицій для ремонту пошкоджених основних транспортних шляхів", - наведено в повідомленні банку в п'ятницю слова віцепрезидента у справах регіону Європи та Центральної Азії Анни Б'єрде.

Банк уточнив, що грантове фінансування буде надано на додачу до $535 млн, виділення яких було схвалено раніше.

Повідомляється, що проєкт "Відновлення основної логістичної інфраструктури та приєднання до мережі" (RELINC) допоможе відбудувати основні мости та залізничні колії для відновлення сполучення між населеними пунктами. Також реалізовані в його рамках заходи сприятимуть покращенню транспортного сполучення в західному напрямку, щоб поліпшити ситуацію з експортно-імпортними потоками, яка погіршилася через блокаду чорноморських портів.

У рамках проєкту передбачається купівля модульних мостів, обладнання та матеріалів для термінового ремонту пошкоджених з'єднань доріг із мостами та життєво важливих залізничних колій. Також надаватиметься допомога на придбання безбортних залізничних платформ та додаткового рухомого складу для розширення можливостей залізниці в перевезенні вантажів у контейнерах.

"Він (проєкт) сприятиме розвитку економіки в Україні та за її межами завдяки розвитку транспортної галузі та торгівлі. Ми вдячні нашим донорам та партнерам за їхню постійну підтримку, щедрість та співпрацю", - додала Б’єрде.

Зазначено, що рішення щодо виділення коштів – це друга масштабна екстрена операція з мобілізації коштів партнерів за допомогою інноваційного рамкового підходу за підтримки СБ, затверджена протягом останніх двох місяців. Першу було затверджено в грудні 2022 року, вона передбачала виділення фінансування на ремонт медичної інфраструктури та медичних послуг.

Грантове фінансування RELINC буде надано через Трастовий фонд допомоги, відновлення, реконструкції та реформи в Україні (URTF), який СБ створив для координації грантового фінансування проєктів в Україні та надання гуманітарної допомоги. Він фінансується завдяки внескам Австрії, Ісландії, Литви, Нідерландів, Норвегії, Швеції та Швейцарії.

З урахуванням зобов'язань донорів СБ уже мобілізував більш ніж $18 млрд екстреного фінансування для України. Понад $16 млрд було виплачено в рамках проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА