15:14 17.02.2023

Російська "дочка" італійської Buzzi Unicem продовжує роботу в РФ, відправляє допомогу на фронт - дослідження SBWR

2 хв читати
Російська "дочка" італійської Buzzi Unicem продовжує роботу в РФ, відправляє допомогу на фронт - дослідження SBWR

Італійський виробник цементу Buzzi Unicem продовжує роботу в РФ, його російська "дочка" "СЛК Цемент" бере участь у мобілізаційних заходах агресора та gthtlf’ допомогу на фронт, повідомляється в пресрелізі проєкту Stop Business With Russia (SBWR) української благодійної Destiny.UA.

"СЛК Цемент" підтвердила, що частину її співробітників було призвано до російських збройних сил. Спираючись на дані офіційної сторінки компанії в соцмережах, щонайменше дев'ять її співробітників беруть участь у війні Росії проти України. Buzzi Russia активно підтримує мобілізованих співробітників, постачає допомогу російській армії та заохочує до цього інших", – повідомляє SBWR у пресрелізі в середу.

Так, "СЛК Цемент" направляла на фронт для російських солдатів воду, печі для обігріву, іншу гуманітарну та фінансову допомогу, зазначається у повідомленні.

За даними SBWR, Buzzi Unicem 12 травня 2022 року заявила про припинення стратегічного розвитку та операційної участі в діяльності своєї "дочки" компанії "СЛК Цемент" через накладені на Росію санкції.

Водночас російська компанія за підсумками першого півріччя 2022 року наростила виторг на 22%, EBITDA – на 43% порівняно з попереднім роком, а у третьому кварталі продаж компанії зріс на 36% до 2021 року, наголошується у дослідженні. Компанія також брала участь у низці оборонних замовлень РФ із постачання цементу та сплатила близько 62 EUR млн податків у період з 2016 до 2021 року.

Тим часом, низка інших міжнародних виробників будматеріалів заявляли про вихід з ринку РФ. Так, швейцарська Holcim, яка керувала в РФ чотирма цементними заводами, повідомила про вихід компанії, її бренда з російського ринку та продаж активів.

Крім того, про вихід з ринку агресора заявила ірландська CRH, яка володіє РФ шістьма заводами будівельних сумішей.

"Ми шоковані, що жоден з акціонерів публічно не засудив участь компанії в російській війні проти України і не закликав компанію відмовитися від ведення бізнесу в Росії. Тому ми закликаємо Buzzi Unicem негайно скласти та оголосити план відходу з Росії", - зазначають у SBWR, наголошуючи, що продовження діяльності в Росії означає підтримку та спонсорування тероризму.

Buzzi Unicem SpA (Італія) об'єднує підприємства з виробництва цементу, бетону, піску, щебеню тощо. Основним видом діяльності групи є випуск цементу, який виготовляється на власних підприємствах у Німеччині, США, Люксембурзі, Чехії, Польщі, Росії та Україні. Власником російської "СЛК Цемент" на початок 2022 року вважається німецька Dyckerhoff GmbH, яка також входить до групи Buzzi.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА