12:23 21.02.2023

Енергосистема продовжує стабільно працювати з резервом потужності - глава Міненерго

1 хв читати
Енергосистема продовжує стабільно працювати з резервом потужності - глава Міненерго

Енергосистема України продовжує стабільно працювати з резервом потужності, енергопостачання обмежене через пориви вітру в центральних та західних областях, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Генерація повністю забезпечує споживання, маючи достатній резерв потужності для попиту, що зростає", - наведено слова Галущенка у щоденному оновленні інформації Міненерго у телеграм-каналі.

Водночас через сильні пориви вітру протягом останньої доби пошкоджено лінії електропередачі у центральних та західних областях, особливо у Хмельницькій області, де знеструмлено 18 тис. споживачів.

"Енергетики активно працюють і до кінця дня планують відновити електропостачання", - зазначили у міністерстві.

НЕК "Укренерго", зі свого боку, повідомила, що споживання е/е на рівні понеділка, дефіцит потужності відсутній і наразі не прогнозується.

"Усі електростанції працюють згідно з командами диспетчерів "Укренерго". Імпорт ресурсу незначний і суттєво зменшується завдяки стабілізації електропостачання в країні", - зазначила НЕК у телеграм-каналі.

При цьому НЕК уточнила, що ліміти областям не доводилися, але попередила, що за зміни ситуації та різкого зростання споживання відключення можливі.

Там також підтвердили, що через несприятливі погодні умови є порушення електропостачання, але бригади обленерго вже працюють над усуненням пошкоджень своїх ліній та відновленням електропостачання.

В Одесі та Одеському районі залишаються мережеві обмеження через ворожі атаки, додали в "Укренерго".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА