17:26 01.03.2023

Уряд пропонує великим ритейлерам брати участь у тендерах Міноборони

2 хв читати
Уряд пропонує великим ритейлерам брати участь у тендерах Міноборони

Перший віцепрем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко на зустрічі з найбільшими торговельними мережами за участю представників Офісу президента запропонувала ритейлерам брати участь у тендерах Міністерства оборони із закупівлі продуктів харчування.

"Держава зацікавлена в тому, щоб великі торгові мережі брали участь у постачанні продовольства для армії. Наразі постачанням продуктів харчування займаються компанії, які закуповують продукцію у великих торгових мережах. Оскільки ці товари вже є у вас в асортименті, потрібно вирішити питання логістики", – цитує її слова пресслужба міністерства у середу.

Свириденко наголосила, що спільне завдання – забезпечити безперебійне постачання армії продуктами харчування.

Мінекономіки вказало, що представники ритейлу виявили інтерес до цієї пропозиції, але наголосили на необхідності подальшого детального опрацювання.

Повідомляється, що під час зустрічі сторони обговорили й інші проблемні питання галузі, зокрема законодавчі ініціативи щодо роздрібної торгівлі, відносини із виробниками, кадрові резерви, кредитні програми, а також правила продажу алкогольних напоїв.

Згідно з релізом, також порушувалися актуальні питання цінового регулювання та вирішення проблем зменшення заборгованості перед постачальниками.

Як повідомлялося з посиланням на дослідження Асоціації ритейлерів України, близько 40 українських ритейлерів із різних сегментів з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну і до кінця 2022 року передали гуманітарної та військової допомоги на загальну суму 2,7 млрд грн.

На потреби армії та тероборони було передано продовольчої продукції на 516,8 млн грн і непродовольчої на 710,7 млн грн.

Населенню було надано гумдопомогу на суму понад 430 млн грн, непродовольчу – на 622,8 млн грн. Крім того, ритейлери зібрали понад 255,5 млн грн фінансової допомоги на придбання транспорту, було також передано медикаментів на 130,4 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА