17:30 18.04.2023

Інвестхолдинг EFI Group повідомляє про скупчення на українсько-польському кордоні вантажівок із сільгосппродукцією

2 хв читати

На українсько-польському кордоні утворилася черга із вантажних автомобілів, що перевозять продукцію компаній українського агросектора, вартість якої становить сотні мільйонів доларів, їх недоотримає бюджет України, написав голова інвестиційного холдингу EFI Group ("Ефективні інвестиції") бізнесмен Ігор Ліскі на фейсбук-сторінці.

"На кордоні з Польщею перебувають близько 15 фур із медом компанії "Біхайв", який має прямувати до Іспанії, Данії, Бельгії, Франції. Деякі з машин перебувають там уже понад 25 днів. Це десятки мільйонів гривень недоотриманих доходів та невиплачених податків", - наголосив він.

За інформацією бізнесмена, більшість українських сільськогосподарських вантажів "зависли". Частина з них уже кілька днів перебуває по той бік польського кордону але їх не пропускають.

"Українським експортерам зараз пропонують здійснити реекспорт, а це потенційні додаткові витрати у сотні тисяч гривень", - наголосив Ліскі.

Бізнесмен поцікавився у першого віцепрем'єра - міністра економіки Юлії Свириденко, заступника керівника Офісу президента Ростислава Шурми, міністра агрополітики Миколи Сольського, першого заступника міністра агрополітики Тараса Висоцького, що робити українському бізнесу, чия зайнята держава, і нагадав, що втратити ринки набагато легше, ніж їх завойовувати.

"Держава має піклуватися про своїх виробників під час війни ще більш активно, ніж у мирний час. Тому що продукція, що експортується з України, - це податки і робочі місця, патрони і снаряди, це посилення обороноздатності. Експорт - одна із запорук того, щоб виграти війну і не програти мир", - наголосив засновник EFI Group.

Група компаній "Ефективні інвестиції" (EFI Group) заснована у 2007 році, займається реалізацією бізнес-проєктів в Україні. Діє у різних сферах економіки: сільському господарстві, целюлозній промисловості, будівництві, газовій промисловості, енергетиці, креативній індустрії, машинобудуванні та вугільній промисловості.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зниження облікової ставки до 11,5-12% до кінця 2024 р. допускають чотири члени КМП, ще сім очікують 13% - НБУ

В.о. директора ДП "Укрспирт" призначено Станіслава Банчука

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА