16:12 25.04.2023

"Укрпошта" у I кв. зафіксувала зростання кількості посилок з-за кордону

2 хв читати
"Укрпошта" у I кв. зафіксувала зростання кількості посилок з-за кордону

АТ "Укрпошта" у січні-березні 2023 року зафіксувало значне зростання кількості посилок, що доставляються в Україну з-за кордону, повідомила директор департаменту міжнародних операцій компанії Юлія Павленко.

"Я бачу, що за підсумками перших місяців поточного року "Укрпошта" з імпорту виходить вже на 85% від обсягу довоєнного періоду, тоді як минулий рік ми закінчили на рівні 40% (від кількості посилок, що пересилаються в Україну до повномасштабного вторгнення Росії – ІФ-У) ). У якісь місяці був майже нуль, у якісь - трохи більше. Зараз бачимо, що за перший квартал це вже 85-90% від довоєнного рівня", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", додавши, що 40% відповідає показнику 13 млн посилок, що надійшли з-за кордону.

Як наголосила директор департаменту міжнародних операцій "Укрпошти", якщо в перші місяці після початку повномасштабного російського вторгнення до країни ввезення складалося переважно із соціальних посилок, то за підсумками першого кварталу поточного року йдеться про комерційні посилки.

"Попит зріс. Люди більш активно купують товари в магазинах за кордоном. Купують на тому ж AliExpress та інших платформах товари, які не можуть придбати в Україні через відсутність необхідних їм позицій або через їхню високу вартість", - прокоментувала ситуацію Павленко.

Те, що відбувається, за її словами, свідчить про те, що в українців виникли бажання та можливість робити покупки: український ринок оживає з погляду обсягів, що фіксують і міжнародні партнери.

Як повідомила Павленко, транспортування посилкою за кордон із минулого року стабільно тримається на рівні 80-90% від довоєнного рівня. Причому, якщо до війни розподіл між соціальними та комерційними відправленнями був у співвідношенні 20% на 80%, то за час війни цей показник змістився і фіксується приблизно на рівні 30% на 70%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА