15:20 04.05.2023

Кличко закликав європейських партнерів-мерів міст сприяти залученню бізнесу в проєкти реконструкції Києва

2 хв читати
Кличко закликав європейських партнерів-мерів міст сприяти залученню бізнесу в проєкти реконструкції Києва

Мер столиці України Віталій Кличко закликав мерів 15 європейських міст сприяти залученню національних бізнес-структур до участі у стратегічно важливих для Києва проєктах, зокрема, у сфері медицини та реабілітації, енергетичної, екологічної та цивільної безпеки, повідомляє пресслужба міської ради.

"Мер Києва Віталій Кличко разом з мером Брюсселя Філіпом Клозом поспілкувалися онлайн із Києва з мерами 15 європейських міст-підписантів спільної "Декларації про взаєморозуміння в підтримці реконструкції та сталого розвитку Києва". Українська столиця та низка європейських міст уклали цей документ у листопаді минулого року", - повідомляється на сайті Київської міськради в четвер.

"Під час сьогоднішньої онлайн-зустрічі ми обговорили проєкти, для реалізації яких Києву необхідна міжнародна підтримка", - повідомив Кличко.

Він зазначив, що Київ спрямовує значні кошти з бюджету міста на фінансування проєктів критичної інфраструктури. Зокрема, на здійснення будівельних і ремонтних робіт. Однак залишається відкритим питання забезпечення потреб у сучасному обладнанні, впровадженні новітніх технологій у різних сферах. І тут дуже важлива міжнародна підтримка. Серед пріоритетів столичної влади - реабілітація постраждалих від війни, розвиток медицини, енергетична та екологічна безпека, цивільний захист населення, освіта, комунальна сфера.

"Зокрема, серед проєктів, реалізація яких дуже важлива сьогодні, - створення сучасного центру реабілітації постраждалих від війни на базі столичного медичного закладу та підготовка висококваліфікованих спеціалістів зі спортивної реабілітації поранених військових", - наголосив Кличко.

За його словами, у фокусі київської влади також "створення сучасного реабілітаційного Центру для надання соціальних та реабілітаційних послуг киянам з інвалідністю, дитяче оздоровлення, удосконалення медичної допомоги при трансплантації кісткового мозку, створення лабораторії вирощування шкіри. Також ми дбаємо про безпеку населення, працюємо над модернізацією системи сповіщення. Потребує оновлення і рухомий склад громадського транспорту та комунальної техніки Києва", - перерахував мер найбільш чутливі точки в житті міста.

"Я хочу наголосити: ми не просимо коштів, не говоримо про суми грошей, які нам потрібні. Ми говоримо про конкретну предметну допомогу. Яку ви спрямуєте, будете контролювати її використання і застосування", - сказав Кличко.

Як повідомляється, презентувавши проєкти, мер Києва закликав підписантів "Декларації про взаєморозуміння в підтримці реконструкції та сталого розвитку Києва" долучатися до їхньої реалізації та сприяти в залученні бізнес-структур європейських країн до підтримки стратегічно важливих для Києва проєктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА