12:12 20.06.2023

Нічна атака РФ дронами пошкодила мережі та призвела до відключення споживачів у Київській і Миколаївській областях - Міненерго

2 хв читати
Нічна атака РФ дронами пошкодила мережі та призвела до відключення споживачів у Київській і Миколаївській областях - Міненерго

Унаслідок падіння уламків БПЛА російських військових під час відбиття їхньої чергової атаки в ніч на 20 червня пошкоджено лінію електропередачі на Київщині та мережі в Миколаївській області, що призвело до знеструмлення споживачів, повідомило Міністерство енергетики.

Згідно з його повідомленням у телеграм-каналі, в Київській області без світла залишаються майже 500 абонентів, на Миколаївщині знеструмлені два населені пункти.

Водночас, за інформацією Міненерго, через технологічні порушення, що виникли на одній із ТЕЦ, уранці 20 червня в Києві тимчасово знеструмлювали 75 тис. споживачів, їх живили резервною лінією. Також було зафіксовано відключення високовольтної мережі оператора системи передачі в Київській області.

Як повідомляв уранці вівторка "ДТЕК" у своєму телеграм-каналі, о 7:47 аварійно знеструмлювалися чотири високовольтні підстанції "ДТЕК Київські електромережі", внаслідок чого без світла були жителі Подолу, Оболоні й частково Троєщини. За інформацією енергохолдингу, енергетики оперативно переключили клієнтів на резервні джерела живлення і о 8:12 повернули світло в усі будинки.

Через грозовий шторм вимикалася лінія електропередачі в Закарпатській області.

Загалом Міненерго зазначило, що виробленого українськими електростанціями ресурсу цілком достатньо для покриття споживання, дефіциту немає. Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу знизився до 20 МВт-год (позаминулої доби становив понад 2,5 тис. МВт-год). Експорт відсутній тривалий час.

Там також звернули увагу на те, що з планового ремонту вийшов черговий блок теплової генерації, який додасть у мережу 100 МВт додаткової потужності.

Через ворожий терор і щільні обстріли без світла залишилася частина споживачів у Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській областях. Через попередні обстріли залишається без світла частина споживачів у Чернігівській області.

Водночас у Харківській області бригадам учора вдалося заживити понад 10 тис. споживачів, а загалом за добу енергетики повернули світло майже 26 тис. абонентів у прифронтових і прикордонних областях.

У Херсоні заживили понад 370 споживачів, відключених через підтоплення, але загалом у місті залишаються без світла понад 14 тис. абонентів, як і в попередні кілька днів. У деокупованій частині Херсонської області залишається знеструмленим один населений пункт, майже 1 тис. споживачів, у Миколаївській - понад 100 абонентів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА