11:08 21.06.2023

Велика Британія сьогодні оголосить "історичний пакет" фінансової підтримки для України

2 хв читати
Велика Британія сьогодні оголосить "історичний пакет" фінансової підтримки для України

Велика Британія в середу оголосить про історичний пакет фінансової підтримки для України, що включає кредитні гарантії Світового банку розміром $3 млрд для зміцнення економічної стабільності країни, повідомляється на сайті британського уряду.

Крім цього, пакет включатиме двосторонню допомогу в розмірі 240 млн фунтів стерлінгів ($306 млн) і розширення British International Investment в Україні.

У повідомленні наголошується, що фінансування піде на підтримку життєво важливих державних послуг, включно з витратами на утримання шкіл і лікарень.

“Це перший двосторонній пакет багаторічної податково-бюджетної допомоги, представлений країною G7, що підкреслює непохитну прихильність Великої Британії країні як зараз, так і в майбутньому”, - повідомили в уряді.

Загалом невійськова допомога Великої Британії Україні сягнула понад 4,7 млрд фунтів стерлінгів, включно з 4,1 млрд фунтів стерлінгів у вигляді фіскальної підтримки та 640 млн фунтів стерлінгів у вигляді двосторонньої допомоги.

Підтримка Великої Британії підкріплена Ukraine Business Compact, що охоплює понад 400 компаній із 38 країн із сукупним річним доходом понад $1,6 трлн, які обіцяють підтримати відновлення і відбудову України після незаконного вторгнення Росії.

Великі конгломерати, міжнародні корпорації та роздрібні мережі входять до числа тих, хто підписав Ukraine Business Compact, ініціатором якої є Велика Британія. Серед залучених компаній - Virgin, Sanofi, Philips, Hyundai Engineering і Citi.

Угода, за інформацією уряду, сприятиме торгівлі, інвестиціям, взаємному обміну досвідом та відповідальній діловій практиці в Україні, гарантуючи, що вона зможе відновити стійку, гнучку та процвітаючу економіку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА