11:51 23.06.2023

Україна візьме участь у будівництві зернового термінала в Нігерії - Мінагрополітики

1 хв читати
Україна візьме участь у будівництві зернового термінала в Нігерії - Мінагрополітики

Міністерство аграрної політики та продовольства України й міжнародна компанія Lagos Free Zone (Tolaram Group) підписали меморандум про взаєморозуміння і спільне будівництво зернового термінала в порту Леккі (Нігерія), повідомила у п'ятницю пресслужба відомства.

Підписання меморандуму відбулося на Конференції з відновлення України (URC2023) у Лондоні.

"Співпраця Мінагрополітики та Lagos Free Zone Company буде спрямована на створення необхідної інфраструктури для забезпечення подальшого безперервного постачання української агропродукції і до Нігерії, і на весь Африканський континент З основною метою - забезпечити продовольчу безпеку в регіонах, які найбільше цього потребують", - цитує пресслужба відомства першого заступника міністра агрополітики Тараса Висоцького, який підписав меморандум від української сторони.

Висоцький додав, що український аграрний сектор і надалі відіграватиме важливу роль у забезпеченні міжнародної продовольчої безпеки, особливо з огляду на факт зростання чисельності населення у світі.

У Мінагрополітики уточнили, що глибоководний порт Леккі (Lekki Deep Sea Port) у Нігерії - перший повністю автоматизований порт країни. Це спільний проєкт урядів Нігерії та штату Лагос, власника вільної зони Лагосу компанії Tolarams Group (Сінгапур) та China Harbour Engineering Company (CNEC).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА