18:31 29.06.2023

Зеленський зустрівся з представниками бізнесу

3 хв читати
Зеленський зустрівся з представниками бізнесу

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із представниками бізнесу, під час якої було обговорено тему відновлення держави, податкову сферу, а також створення координаційного інструменту.

"Зустріч із представниками бізнесу. Багато нагальних тем. Можливості держави стимулювати економічну активність. Програма "єОселя" та участь бізнесу. Тематика відновлення. Податкова сфера та можливості її реформування. Перевірки. Правоохоронці. Координація та комунікація заради розв’язання проблем. Корисна пропозиція бізнесу про створення координаційного інструменту", - написав Зеленський у телеграм-каналі в четвер.

Президент зазначив, що наразі пріоритетом є перемога України у війні.

"Основний пріоритет завжди - це сила України. Дякую кожному і кожній, хто додає Україні сил, хто зберігає та створює нові робочі місця, хто зміцнює нашу економіку та допомагає розвитку наших інституцій", - наголосив Зеленський.

Як повідомляє пресслужба глави Української держави, під час зустрічі Зеленський наголосив, що пріоритетом у відбудові України буде участь у ній українського та іноземного бізнесу, який працював і продовжує працювати, особливо під час війни.

"Але двері будуть відчинені для багатьох компаній. Нам потрібно, щоб до нас прийшли сотні й тисячі компаній", - зазначив Зеленський.

Також під час зустрічі сторони домовилися про спільні зусилля, покликані зменшити проблеми бізнесу від правоохоронних органів, а також перспективу формування податкової сфери та посилення ефективності органів, що мають стимулювати розвиток економіки й забезпечувати супровід інвестицій.

Своєю чергою представники бізнесу запропонували створити координаційну платформу для комунікації щодо захисту прав бізнесу й розгляду інших питань. Зеленський підтримав цю ініціативу і запропонував спільно визначитися з форматом роботи.

"Дуже важливо створити майданчик, на якому ми постійно говорили б. Тому що не можна роками накопичувати проблеми: ми їх просто не зможемо потім подолати", - наголосив президент.

Згідно з фото та відео на сайті глави держави та в його телеграм-каналі, у зустрічі взяли участь близько 30 власників і керівників бізнесу, а також представників бізнес-асоціацій. Серед запрошених були й автори оприлюдненого напередодні маніфесту про виконання ст. 42 Конституції щодо права на підприємницьку діяльність та забезпечення державою конкуренції, а також закликом до глави держави посприяти в захисті від "хвилі корупції та рейдерських атак".

Зокрема, за круглим столом із президентом були Філя Жебровська ("Фармак"), В'ячеслав Климов ("Нова пошта", СУП), Олександр Косован (MacPaw), Василь Даниляк ("ОККО"), Емре Караахметоглу ("Онур"), Ростислав Вовк ("Кормотех"), Олег Гороховський (monobank), Яцек Адріан Матусяк (СК "PZU Україна"), Євген Осипов ("Кернел"), Віктор Іванчик ("Астарта").

Крім того, у зустрічі брали участь Джон Паттон (Argentem Creek Partners), Андрій Оксенюк (Ciklum), Олександр Конотопський (Ajax Systems), Петро Пилипюк (Modern-Expo Group), Петро Мельник (Agricom Group), Максим Шкіль (MS Capital), Сергій Тігіпко (ТАС), Андрій Пивоварський (WOG), Борис Марков (АТБ), Сергій Сипко (Agrofusion).

Асоціації представляли Микола Горбачов (УЗА), Дмитро Олійник (ФРУ), Енді Гундер (Американська торговельна палата), Катерина Глазкова (СУП), Дмитро Кирилюк (ЄБА), а також бізнес-омбудсмен Роман Ващук і співзасновник Центру економічного відновлення Андрій Длігач.

Крім президента, у зустрічі також брали участь прем'єр-міністр Денис Шмигаль, перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко, заступники глави Офісу президента Ростислав Шурма та Олег Татаров, секретар РНБО Олексій Данілов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА