07:50 30.06.2023

Світовий банк схвалив $1,5 млрд позики ADVANCE Ukraine під гарантії Японії

2 хв читати
Світовий банк схвалив $1,5 млрд позики ADVANCE Ukraine під гарантії Японії

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила надання Україні позики на підтримку політики розвитку і відновлення в розмірі $1,5 млрд під гарантії уряду Японії в рамках Цільового фонду з надання Україні необхідної кредитної підтримки (ADVANCE Ukraine).

"Позика допоможе підтримати три ключові сфери урядових реформ, спрямованих на пом'якшення наслідків російського вторгнення: у розв'язанні потреб нещодавно збіднілих родин і родин переселенців, питань прозорості та підзвітності видатків державних видатків, у кращому функціонуванні ринків як під час, так і після війни", - ідеться в повідомленні СБ у ніч на п'ятницю.

"Ми відзначаємо зусилля уряду щодо здійснення складних реформ у розпал війни та з урахуванням майбутнього з метою довгострокового розвитку країни. Світовий банк продовжуватиме свою тверду підтримку, щоб допомогти Україні відновитися і відбудувати ще сильнішу економіку", - наводяться в релізі слова віцепрезидентки Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Антонелли Бассані.

Уточнюється, що в рамках проєкту заплановано проведення реформ, які усунуть ризики невключення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до програми житлових субсидій і забезпечать належне та ефективне адміністрування системи пенсійних виплат для громадян.

У частині підвищення підзвітності та прозорості використання державних коштів у рамках позики фінансуватимуться реформи, спрямовані на створення реєстру пошкодженого або зруйнованого майна, що дасть змогу здійснювати компенсаційні виплати та управляти процесом відновлення житла в Україні.

Проєкт також допоможе зміцнити систему державних закупівель і вдосконалити систему податкової звітності, щоб обмежити ухилення від сплати податків і ухилення від оподаткування, йдеться в релізі.

У частині ринків передбачається поліпшити звітність про вартість транзакцій із землею, зменшити корупційні ризики в процесах приватизації державних земель, підвищити рівень відшкодування витрат на оптових ринках електроенергії та зміцнити стабільність фінансового сектора.

Зазначається, що разом із цією позикою Група Світового банку мобілізувала понад $37,5 млрд екстреного фінансування на підтримку народу України, включно із зобов'язаннями та гарантіями таких країн-донорів, як США, Японія, Велика Британія, Норвегія, Нідерланди, Іспанія, Німеччина, Канада, Швейцарія, Швеція, Данія, Австрія, Фінляндія, Ірландія, Литва, Латвія, Ісландія та Бельгія.

У новому фінансовому році 2023-2024 року Світовий банк та уряд України реалізовуватимуть рамкові проєкти, зосереджуючись на пріоритетних для країни секторах, зокрема енергетиці, охороні здоров'я, соціальному захисті, освіті, житловому будівництві та сільському господарстві, йдеться в релізі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА