20:53 05.07.2023

Fitch підтвердило рейтинг ПриватБанку "ССС-"

2 хв читати
Fitch підтвердило рейтинг ПриватБанку "ССС-"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній та національній валютах державного ПриватБанку відповідно "ССС-" і "ССС" і рейтинги стійкості (VR) "ССС", ідеться в повідомленні на його сайті.

"РДЕ ПриватБанку в іноземній валюті відображає думку Fitch про те, що дефолт за його пріоритетними зобов'язаннями в іноземній валюті залишається реальною можливістю через війну. Проте банк підтримує загалом адекватну ліквідність в іноземній валюті порівняно зі своїми потребами, чому сприяють різноманітні заходи регулювання капіталу та валютного контролю, запроваджені від початку війни для зниження ризиків відтоку депозитів і капіталу та підтримання стабільності й довіри до банківської системи", - зазначило агентство.

Воно уточнило, що зобов'язання за зовнішнім боргом у ПриватБанку відсутні, а доступної ліквідності банку в іноземній валюті було достатньо, щоб покрити 82% клієнтських депозитів в іноземній валюті на кінець першого кварталу 2023 року.

Одночасно Fitch знизило рейтинги державної підтримки GSR обох банків із "ссс-" до "немає підтримки" (ns).

"Зниження рейтингу GSR відображає нашу впевненість у тому, що в разі суттєвого дефіциту капіталу ПриватБанк, найімовірніше, в найближчому майбутньому діятиме в умовах обмеження регулятивного капіталу, а не отримає екстрену підтримку капіталом від держави", - зазначило агентство.

Fitch нагадало, що ПриватБанк є найбільшим банком в Україні з часткою активів майже 27% від усього банківського сектору на кінець першого кварталу 2023 року з акцентом на роздрібний сектор, і зазначило, що оцінює діловий профіль банку та його прибутковість значно вище, ніж у його аналогів.

Згідно з даними Нацбанку на початок травня, ПриватБанк за розміром активів (759,3 млрд грн) посідав 1 місце на ринку серед 65 банків, що діяли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА