11:22 25.07.2023

Переміщення заводу Danone із Херсона не актуальне - представник компанії

2 хв читати
Переміщення заводу Danone із Херсона не актуальне - представник компанії

Французький виробник продуктів харчування та напоїв Danone не має наміру здійснювати релокацію свого заводу з Херсонської до Черкаської області, повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" директор із закупівель та операційної діяльності компанії Іван Ханас.

"Інформація, оприлюднена Центром журналістських розслідувань, не достовірна. Ймовірно, в цьому випадку мала місце міскомунікація фактів, які були неправильно трактовані", - сказав він.

За інформацією Ханаса, Danone в Україні вивчала можливість перевезення окремих виробничих ліній (із заводу в Херсоні - ІФ-У), але не релокації заводу, і не до Черкаської, а до Полтавської області (у Кременчуці розташований другий завод компанії - ІФ-У).

"Відповідно, ми зверталися до адміністрації області з проханням про сприяння такій ініціативі. Однак поки що така ініціатива не актуальна", - пояснив представник Danone в Україні.

Як повідомлялося, в момент окупації міста в лютому 2022 року завод Danone у Херсоні було закрито. Підприємство допомогло евакуюватися своїм співробітникам. Представництво компанії поширило інформацію про втрату контролю над заводом і необхідність зупинити його роботу, оскільки не зможе "гарантувати дотримання суворих стандартів безпечності харчових продуктів, які будуть вироблені на заводі в таких умовах".

На сьогодні роботу заводу в Херсоні не відновлено, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" інформовані джерела.

В Україні Danone виробляє молочні продукти та продукти на рослинній основі, а також спеціалізоване харчування.

За даними на сайті "Данон Україна", виробничі потужності компанії в Україні представлені двома заводами - ТОВ "Данон Дніпро" (Херсон) і ПрАТ "Данон Кремез" (Кременчук). Продукцію компанії випускають під такими торговими брендами: "Активіа", "Живинка", "Простоквашино", "Растішка", "Даніссімо", Paw Patrol, Alpro, Danone. Завод у Херсоні був сертифікований для експорту продукції майже до 40 країн ЄС, Близького Сходу та СНД.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА