12:31 28.07.2023

Гроза залишила без світла 420 населених пунктів у 10 областях - Міненерго

2 хв читати
Гроза залишила без світла 420 населених пунктів у 10 областях - Міненерго

Через негоду залишаються без світла понад 140 тис. абонентів у 420 населених пунктах у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Чернігівській областях, повідомило Міністерство енергетики.

Згідно з його повідомленням у телеграм-каналі в п'ятницю, більшість із них - у Дніпропетровській області, де знеструмлено 165 населених пунктів, без світла залишилися понад 66 тис. споживачів.

Водночас через негоду енергетикам довелося відновлювати з нуля навантаження на одній із гідроелектростанцій, у якої відключалася лінія електропередачі. Також через грозу вимикалася лінія оператора системи передачі "Укренерго" 330 кВ у Сумській області.

Уже звично залишається без світла частина споживачів прифронтових і прикордонних із Росією областей, зазначає міністерство.

При цьому в Херсоні енергетики під'єднали до світла ще понад 100 споживачів, відключених через підтоплення після підриву росіянами Каховської ГЕС. Отже, у місті залишаються без світла 11,4 тис. абонентів (з моменту підтоплення було 15 тис. - ЕР).

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС - наразі він становить 16,32 м (мінус 34 см із моменту підриву Каховської ГЕС).

Загалом в енергосистемі виробленої е/е достатньо для покриття попиту, запевняє Міненерго. Водночас, за даними сайту ENTSO-E, обсяг імпорту зі Словаччини перебуває майже на рівні четверга - 2794 МВт-год (щодо Молдови дані не відображаються, але, зважаючи на попередні дані Міненерго, минулої доби він становив приблизно чверть від словацького).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА