12:11 15.08.2023

Відновлення Мощуна потребує затвердження його генплану - голова КОВА

2 хв читати
Відновлення Мощуна потребує затвердження його генплану - голова КОВА

Відновлення зруйнованого на 70% села Мощун у Київській області гальмує застаріла містобудівна документація та нормативні колізії, випливає з коментаря глави Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслана Кравченка агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Кабмін визначив шість населених пунктів у п'яти областях для пілотного проєкту комплексного відновлення за новими принципами: Бородянка і Мощун у Київській області, Тростянець Сумської області, Посад-Покровський у Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області. Реалізацією експериментального проєкту з відновлення цих населених пунктів займається Державне агентство з відновлення.

Як повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа в понеділок, комітет погодив виділення коштів із фонду ліквідації наслідків збройної агресії в сумі 3,35 млрд грн для проєктів у п'яти пілотних локаціях - усіх, окрім Мощуна.

"Є деякі робочі питання щодо Мощуна. Дві третини села становлять садові товариства, які відповідно до чинного генерального плану розташовані за межами населеного пункту. І це питання, яке потрібно вирішити", - повідомив Кравченко.

Він також розповів, що КОВА разом із Гостомельською селищною військовою адміністрацією працюють над "Генеральним планом села Мощун Бучанського району Київської області".

"Документ уже доопрацьовано з урахуванням пропозицій архітектурно-містобудівної ради при департаменті містобудування та архітектури Київської облдержадміністрації та передано до Гостомельської селищної військової адміністрацію для його затвердження. Відповідно до закону України "Про правовий режим воєнного стану", однією з головних проблем є те, що у Гостомельської селищної військової адміністрації відсутні повноваження щодо затвердження містобудівної документації. Наразі триває пошук виходу з цієї ситуації та поточна робота", - повідомив Кравченко.

Як раніше повідомлялося, невирішені юридичні питання щодо статусу земельної ділянки загальмували також проєкт відновлення семи житлових будівель у Гостомелі (Київська обл.), який реалізує французька компанія Neo-Eco завдяки уряду Франції та іншим донорам. Концепт оновлення розробили спільно дві архітектурні компанії, з якими Neo-Eco підписала договір про співпрацю: українське ТОВ "Нью Іммо Сервісез" (Nhood Ukraine) і французька архітектурна компанія Blau. Концепт уже представлений мешканцям. Демонтаж будівель поруч із Гостомельським аеропортом завершено у квітні, будівництво нових будівель планувалося розпочати в червні 2023 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА